3 йога пози ще ви помогнат да се справите със стреса

За отличен старт на деня!
3 йога пози ще ви помогнат да се справите със стреса

Стресът е сред най-сериозните виновници за възникването на едни от най-сериозните заболявания на нашето съвремие. Освен това благодарение на него съкращавате живота си с години и се състарявате значително по-бързо, отколкото би станало това при нормално темпо на живот.

Освободете съзнанието си от делничното само в рамките на 10 минути и се отдайте на йога, защото тя ще ви помогне да постигнете хормонален баланс и в същото време да забавите процеса на стареене, да нормализирате съня си и по-лесно да се справяте с предизвикателствата от ежедневието.

Най-добре е да практикувате йога всеки ден по 10 минути, отколкото един път седмично по 40-45 минути, казва Carol Krucoff йога терапевт, който от години се занимава с изцелението благодарение на йога практиката. Според нея предложените 3 йога пози могат да се изпълняват по всяко време на деня и особено когато чувствате че напрежението взима връх в съзнанието ви.

В случай, че сутрин се чувствате по-напрегнати, то е подходящо да ги изпълнявате сутрин, ако ще се почувствате по-добре от тях след работа, то се съсредоточете да ги изпълнявате след като се приберете от работа вкъщи. Важното е да ги практикувате, а разликата ще я почувствате сами.

1604829prevention.com/

От тази позиция затворете очи и се съсредоточете върху дишането си. Освободете съзнанието си от всичко делнично и се отпуснете. Поемете дълбоко въздух и издишайте бавно. Усетете как напрежението ви напуска. Повторете в рамките на 10-15 вдишвания и издишвания.

1604830prevention.com/

Една от позите благодарение на която ще премахнете напрежението от гърба и в същото време ще освободите тялото си от стреса. В тази поза направете 10-15 вдишвания и издишвания.

1604831prevention.com/

Изключително освобождаваща напрежението поза, която ще ви накара да се почувствате преродени. В тази позиция изпълнете 10-15 вдишвания и издишвания.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април