2 йога пози за преодоляване на стреса

Практикувайте ги!
2 йога пози за преодоляване на стреса

Йогата е изключително подходяща, за да съумеете да преодолеете натрупания стрес. Колегите от сайта Prevention.com предлагат 2 йога пози, с които ще постигнете повече от невероятен резултат, ако ги практикувате два пъти на ден – сутрин преди обичайните си практики и вечер непосредствено преди сън.

В първата балансираща поза ще съумеете да се концентрирате върху настоящия момент и да релаксирате пълноценно от натрупаното напрежение. Тази поза е изключително подходяща за цялостно успокояване на нервната система, ума и в същевременно за облекчаване и дори премахване на умората.

Как да я изпълните?

1577250prevention.com/

Застанете с гръб към стената, за да не се притеснявате, че ще загубите равновесие. Стремете се позицията на тялото ви да е в една права, особено при повдигането на десния крак нагоре. Тежестта на тялото ви трябва да е изцяло изнесена към левият ви крак. Лявата ръка намираща се на земята е по-скоро за постигането на перфектен баланс на тялото. Стремете се и двата ви крака да бъдат изпънати в коленете. Задръжте в тази позиция за 5 дълбоки вдишвания. След което сменете крака и повторете същата позиция на тялото, но с десния крак.

С втората поза ще подобрите кръвообращението в тялото, благодарение на която ще укрепите имунитета на организма си. С тази йога поза ще постигнете балансиране на нервната система като същевременно с това ще подобрите и оросяването на мозъка.

Как да я изпълните?

1577251prevention.com/
Легнете на пода като опрете дупето плътно до стената, а краката вдигнете на стената, така че с тялото си да образувате прав ъгъл. Отпуснете гърба, главата, корема и ръцете. Затворете очите и освободете съзнанието си от всякакъв вид мисли и грижи. Останете в тази позиция в рамките на 10 минути като се стремите да дишате дълбоко и равномерно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април