Освободете се от торбичките под очите

С няколко натурални трика!
Освободете се от торбичките под очите

Торбичките под очите са изключително досадни и неприятни. Причините за възникването им са повече от многобройни, като сред тях са генетичните фактори, липсата на достатъчно сън, злоупотреба с алкохол и цигари, стрес, дехидратация или задръжка на течности.

Имайте предвид, че състоянието на кожата до голяма степен зависи от хранителните ви навици, както и козметиката която ползвате.

Постарах се да събера на едно място най-ефективните рецепти, които дават резултати с постоянство и то в рамките на месец или два.

На първо място сред ефективните рецепти е настърганата краставица с няколко капки лимонов сок. Изстискайте и поставете под очите. Останете така в рамките на 15 минути и махнете вече изсъхналата краставица от очите. Изплакнете се с хладка вода.

1574051Thinkstock/Guliver

На второ място в класацията по ефективност е пасиран картоф, който слагате върху марля или директно върху очите. Останете легнали със затворени клепачи в рамките на около 20-30 минути, след което изплакнете с хладка вода.

На трето място за бързо нормализиране и освежаване на очите е зеленият чай, но също така можете да ползвате и лайка. Най-добре ще се почувствате, ако използвате вече употребяват чай, който да поставите в импровизирано направени торбички от вас от марля. Поставете ги във фризера и със събуждането сутринта ги поставете върху очите си. Ефектът ще е повече от невероятен.

На четвърто място е компреса върху клепачите от розова вода. Напойте два тампона с розова вода и ги сложете за 10 минути във фризера, след което ги поставете върху очите си. Останете така в рамките на 20 минути и ще сте изненадани по постигнатия ефект.

Последният ефективен метод са охладените тампони с чай от боровинки. Самите боровинки също имат благотворен ефект и действат спадащо на торбичките под очите ви.

Независимо на кой от всички методи ще заложите е важно да употребявате натурални масла за кожата на лицето си и в същото време да не пропускате ежедневните масажи в зоната около очите. По този начин ще подобрите кръвообращението, а и ще се радвате на свежа и красива кожа.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май