Картоф под очите

И други натурални хитрини за справяне със сенките. И с подпухналостта!
Картоф под очите

Не мога да скрия среднощното си будуване. Изписано ми е на лицето. Сенките под очите ме издават. Няма да ви кажа от какво е причинено, но ще ви покажа как ще го елиминирам :) Вариантите са няколко и ще ги представя всички на вашето внимание в случай, че борите същия проблем:

С картоф - слага се суров, нарязан на кръгчета, в областта под зрителния орган (а може и върху клепачите) и се оставя да постои за около 30 минути. Би могъл, също така, да бъде обработен в блендер и докаран до състояние на паста. След това всичко се измива със студена вода.

Със свежи листенца мента, поставени отново под очите за 5 минути - нанесени върху нежната кожа в тази област от лицето, те подобряват кръвообращението и премахват сенките. Също могат да бъдат превърнати в паста, но е препоръчително да се комбинират със зехтин или мед преди употреба.

С розова вода – съдържа витамин А и C и има антисептични и антибактериални свойства. Чудесен избор за външната обвивка е по отношение на обсъжданата зона. Просто потопете две памучета в течността и наложете върху целите очи за около 10 минути.

Краставичките и чаените торбички вече сме ги обсъждали, но няма как да не ги спомена и тук – чудесни помощници на очите са в трудните за тях моменти.

Както обичам да казвам напоследък: има доста алтернативи. Въпросът е коя ще изберете вие? Споделете ми тук или във фейсбук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май