Погрижете се за кожата на ръцете

С три лесни стъпки!
Погрижете се за кожата на ръцете

Най-важното

Есента и зимата са сериозно предизвикателство за запазване на отличното състояние на ръцете.

На първо място, защото изпълнявайки всекидневните си рутинни задължения около домакинството непрекъснато пипате вода, но разликата в температурата  има пагубно въздействие върху кожата. От друга страна в затворените помещения работят затоплящи електроуреди, които допълнително изсушават и нанасят сериозни вреди върху кожата на лицето, тялото и разбира се ръцете.

Предлагаме ви 3 стъпки благодарение на които ще възвърнете мекотата на кожата си и в същото време ще са радвате на красиви и по-добре поддържани ръце. Единствено не забравяйте всеки път, когато боравите с битови препарати да използвате гумени ръкавици!

1596797Thinkstock/Guliver

1. Ексфолирайте кожата на ръцете

Ексфолирайте кожата с домашно приготвен скраб на ръцете поне веднъж седмично, след което задължително си направете баня за ръце с леко затоплено прясно мляко за около 10-15 минути. След това време изплакнете ръцете с хладка вода и нанесете кокосово или бадемово масло.

2. Хидратирайте с натурални масла

Добре е да изхвърлите купените кремове за ръце, защото те няма да ви донесат резултатите на които се надявате.
Вместо това можете да нанасяте всякакъв вид натурално масло директно върху кожата. Важно е да не пипате твърде топла вода, дори и да страдате от лошо оросяване на крайниците, защото това допълнително ще изсуши кожата на ръцете.

3. Омекотете с памучни ръкавици

След нанасянето на натурално масло е изключително важно да поставите на ръцете си памучни ръкавици, благодарение на които ще съхраните влагата в кожата си. Опитайте се да ги слагате винаги преди лягане, защото тогава най-лесно ще можете да използвате времето прекарано в сън, за възстановяване на кожата на ръцете.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Везни
24 септември – 23 октомври