Погрижете се за кожата на ръцете

С три лесни стъпки!
Погрижете се за кожата на ръцете

Най-важното

Есента и зимата са сериозно предизвикателство за запазване на отличното състояние на ръцете.

На първо място, защото изпълнявайки всекидневните си рутинни задължения около домакинството непрекъснато пипате вода, но разликата в температурата  има пагубно въздействие върху кожата. От друга страна в затворените помещения работят затоплящи електроуреди, които допълнително изсушават и нанасят сериозни вреди върху кожата на лицето, тялото и разбира се ръцете.

Предлагаме ви 3 стъпки благодарение на които ще възвърнете мекотата на кожата си и в същото време ще са радвате на красиви и по-добре поддържани ръце. Единствено не забравяйте всеки път, когато боравите с битови препарати да използвате гумени ръкавици!

1596797Thinkstock/Guliver

1. Ексфолирайте кожата на ръцете

Ексфолирайте кожата с домашно приготвен скраб на ръцете поне веднъж седмично, след което задължително си направете баня за ръце с леко затоплено прясно мляко за около 10-15 минути. След това време изплакнете ръцете с хладка вода и нанесете кокосово или бадемово масло.

2. Хидратирайте с натурални масла

Добре е да изхвърлите купените кремове за ръце, защото те няма да ви донесат резултатите на които се надявате.
Вместо това можете да нанасяте всякакъв вид натурално масло директно върху кожата. Важно е да не пипате твърде топла вода, дори и да страдате от лошо оросяване на крайниците, защото това допълнително ще изсуши кожата на ръцете.

3. Омекотете с памучни ръкавици

След нанасянето на натурално масло е изключително важно да поставите на ръцете си памучни ръкавици, благодарение на които ще съхраните влагата в кожата си. Опитайте се да ги слагате винаги преди лягане, защото тогава най-лесно ще можете да използвате времето прекарано в сън, за възстановяване на кожата на ръцете.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април