Ябълка по лицето

За красива, нежна и подхранена кожа
Ябълка по лицето

Ябълките са суперплод богат на антиоксиданти, който задължително трябва да присъства в ежедневието ви особено през есента и зимата.

Въпреки че е от плодовете, с които най-често се злоупотребява с химикали все още в България можете да намерите истински, макар и неугледни ябълки.

По една ябълка на ден ще се чувствате в отлична здравословна форма. Тези от вас, които имат проблеми със стомаха поради невъзможността да я усвоите - можете да си правите смути, в което да слагате малко, ябълка, повече круша и банан.

Но сега ще ви разкажа за едно още по-приятно приложение на ябълките, а именно като ги използвате за подмладяване на кожата на лицето.

Едно време бабите ни не са ползвали скъпо струващи кремове за лице или маски с различни аромати и безброй химикали, които уж са пълни с полезни за кожата ни съставки. Използвали са през различните сезони натурални продукти, с които са се поддържали млади и красиви, поне моята баба полагаше сериозни усилия в тази посока.

Необходими продукти:

1589371Thinkstock/Guliver

1 ябълка
1/2 чаена лъжичка лимонов сок
1/2 чаена лъжичка кайсиево масло

За маската да лице ви е необходима 1 малка неугледна, дори най-добре с червей ябълка, на която единствено ви се позволява да изхвърлите дръжката. Пасирайте я до получаване на кашичка и добавете лимоновия сок и кайсиевото масло. Нанесете върху кожата и останете с маската в рамките на 30 минути. След което измийте с хладка вода.
В резултат ще се радвате на добре почистена, освежена, подхранена и красива кожа.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април