Да разкараме мазолите!

В домашни условия, с подръчни готварски продукти
Да разкараме мазолите!

Мазолите са досадници. Не стига, че загрозяват прекрасните ви стъпала, ами ви дразнят, когато стъпвате и дори се осмеляват да разкъсват чисто новите ви официални чорапи! Не на последно място, втвърдените парченца кожа са сигнал, че обувките, които носите, не ви мислят доброто. Но щом мазолите вече са налице, трябва да ги премахнем. И ето какво ще ви приканим да направите заедно с нас в опитите ни да елиминираме неприятните образувания.

За целта ще са ви нужни: сода бикарбонат, царевично нишесте, оцет и пемза.

Най-напред измийте краката си с вода и обилно количество сапун, така, че да отстраните мръсотията до последното петно. Това е важна част от процедурата, тъй като ако оставите нечистотиите да се натрупат, те ще увеличават триенето при ходене и по този начин ще съдействат за образуването на нови кожни проблеми.

След като измиете ходилата си, се подгответе за баня за крака. В леген сипете топла вода и към нея прибавете 2-3 супени лъжици сода бикарбонат. Содата ще спомогне за отстраняването на мъртвата тъкан и ще ускори възстановяването на кожата. Киснете стъпалата си в продължение на около 30 минути.

Когато приключите с цапуркането, подсушете ходилата си напълно. След това наръсете върху мазола малко царевично нишесте. По този начин покривате засегнатата зона със своеобразен щит срещу евентуално намокряне или нашествие на микроби.

Най-накрая накиснете парче плат в оцет и го оставете да престои, докато не стане време за лягане. Преди да скочите в леглото, изцедете мокрия плат и го прикрепете към стъпалото така, че да покрива напълно мазола. Отстранете винения компрес едва на другата сутрин. Използвайте пемза, за да отстраните останалата мъртва кожа.

Надяваме се този прост трик да е наистина успешен. Ние ще го опитаме още днес, защото вече ви казахме за колко важни неща са ни необходими прекрасните крака :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април