След 25 дни в интензивното: Володя Стоянов пребори ковид!

След 25 дни в интензивното: Володя Стоянов пребори ковид!

Народният певец Володя Стоянов успя да пребори коварния ковид и животът му вече е извън опасност.

В продължение на 2 седмици изпълнителя е бил между живота и смъртта и дори е поставен на кислордно обдишване. Приемат го в лечебното заведение в изключително тежко състояние с тежка двустранна пневмония навръх Димитровден.

Вкарват го директно в интензивното отделение, където прекарва 25 дни. Докторите са категорични, че влошеното му състояние е следствие на забавянето на лечението, а той не се замисля, че може да е пипнал коронавируса, защото живее изолирано в Петрич и не се среща с много хора.

Затова при първите симптоми решава, че е настинал, тъй като спи на отворен прозорец в дома си, за да диша от чистия планински въздух на Беласица. Започва да пие горещ чай, да се разтрива с ракия и да си прави компреси, но изведнъж рязко се влошава. 

След интензивните грижи във ВМА,  започнало подобрение и на връх рождения си ден - 3 декември, когато навърши 61 г., войводата едва успял да промълви:  "Добре съм!" по телефона. 

Певецът, изпял емблематични народни песни, очаква да бъде изписан малко преди Коледа от ВМА, но възстановяването му няма да е лесно. "Ще направим курбана, както съм обещал, само да го видя, че е жив и здрав и е сред нас, да ни попее малко", надява се Иван Драмов, председател на фондация "Ванга", който постоянно се информира за състоянието на изпълнителя.

Според него Володя е преборил като по чудо, благодарение на горещите молитви, които приятелите му отправяли към Бог, и приятелката на Володя – баба Ванга, дяща над него от отвъдното.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Водолей
21 януари – 19 февруари