След 25 дни в интензивното: Володя Стоянов пребори ковид!

След 25 дни в интензивното: Володя Стоянов пребори ковид!

Народният певец Володя Стоянов успя да пребори коварния ковид и животът му вече е извън опасност.

В продължение на 2 седмици изпълнителя е бил между живота и смъртта и дори е поставен на кислордно обдишване. Приемат го в лечебното заведение в изключително тежко състояние с тежка двустранна пневмония навръх Димитровден.

Вкарват го директно в интензивното отделение, където прекарва 25 дни. Докторите са категорични, че влошеното му състояние е следствие на забавянето на лечението, а той не се замисля, че може да е пипнал коронавируса, защото живее изолирано в Петрич и не се среща с много хора.

Затова при първите симптоми решава, че е настинал, тъй като спи на отворен прозорец в дома си, за да диша от чистия планински въздух на Беласица. Започва да пие горещ чай, да се разтрива с ракия и да си прави компреси, но изведнъж рязко се влошава. 

След интензивните грижи във ВМА,  започнало подобрение и на връх рождения си ден - 3 декември, когато навърши 61 г., войводата едва успял да промълви:  "Добре съм!" по телефона. 

Певецът, изпял емблематични народни песни, очаква да бъде изписан малко преди Коледа от ВМА, но възстановяването му няма да е лесно. "Ще направим курбана, както съм обещал, само да го видя, че е жив и здрав и е сред нас, да ни попее малко", надява се Иван Драмов, председател на фондация "Ванга", който постоянно се информира за състоянието на изпълнителя.

Според него Володя е преборил като по чудо, благодарение на горещите молитви, които приятелите му отправяли към Бог, и приятелката на Володя – баба Ванга, дяща над него от отвъдното.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април