Грешките, които ви карат да пълнеете

Променете хранителните си навици
Грешките, които ви карат да пълнеете

Според последните проведени проучвания масово в световен план хората страдат от рязко наддаване на килограми и то благодарение на грешките, които се допускат в храненето.

Причините  са твърде малко свободно време за закуска и обяд, поради служебна заетост и несъзнателно преяждане на вечеря и само един път дневно ядене на домашно приготвена храна.

За съжаление тази статистика има още по-лоша версия, защото се оказва, че доста домакинства в световен план имат само 2 пъти седмично домашно приготвена храна.

1607577Thinkstock/Guliver

Резултатите следствие на тези две основни грешки са, наддаване на килограми, разстроен стомах и невъзможност за всекидневно освобождаване от токсините. Употреба на все повече бързи закуски на крак и глад за сладко, на който разчитате за повече енергия.

Статистиката е още по неприятна и от факта, че нямате режим на хранене и ядете в краен случай, когато вече корема ви напомня, че не сте яли с часове. Тогава несъзнателно се нахвърляте на първото попаднало нещо пред очите ви, което със сигурност не е най-полезното.

В случай, че се храните регулярно – например 3 пъти на ден ще поддържате метаболизма висок, ще се чувствате сити, ще разполагате с енергия и няма да страдате от спад в следобедните часове на деня, когато имате желание да си хапнете нещо сладичко!

Дръжте апетита си под контрол с добре структурирано меню. Не пропускайте закуската, обяда и вечерята, като е препоръчително да сложите приема на плод в следобедните часове около 15.30-16.00. И най-важното е – приготвяйте сами храната си вкъщи!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Водолей
21 януари – 19 февруари