Грешките, които ви карат да пълнеете

Променете хранителните си навици
Грешките, които ви карат да пълнеете

Според последните проведени проучвания масово в световен план хората страдат от рязко наддаване на килограми и то благодарение на грешките, които се допускат в храненето.

Причините  са твърде малко свободно време за закуска и обяд, поради служебна заетост и несъзнателно преяждане на вечеря и само един път дневно ядене на домашно приготвена храна.

За съжаление тази статистика има още по-лоша версия, защото се оказва, че доста домакинства в световен план имат само 2 пъти седмично домашно приготвена храна.

1607577Thinkstock/Guliver

Резултатите следствие на тези две основни грешки са, наддаване на килограми, разстроен стомах и невъзможност за всекидневно освобождаване от токсините. Употреба на все повече бързи закуски на крак и глад за сладко, на който разчитате за повече енергия.

Статистиката е още по неприятна и от факта, че нямате режим на хранене и ядете в краен случай, когато вече корема ви напомня, че не сте яли с часове. Тогава несъзнателно се нахвърляте на първото попаднало нещо пред очите ви, което със сигурност не е най-полезното.

В случай, че се храните регулярно – например 3 пъти на ден ще поддържате метаболизма висок, ще се чувствате сити, ще разполагате с енергия и няма да страдате от спад в следобедните часове на деня, когато имате желание да си хапнете нещо сладичко!

Дръжте апетита си под контрол с добре структурирано меню. Не пропускайте закуската, обяда и вечерята, като е препоръчително да сложите приема на плод в следобедните часове около 15.30-16.00. И най-важното е – приготвяйте сами храната си вкъщи!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април