5 упражнения за укрепване мускулите на гърба

Задължителни са за 40+
5 упражнения за укрепване мускулите на гърба

Болките в гърба могат да бъдат изключително неприятни и да се задълбочат с времето, ако не предприемете необходимите мерки още преди да е станало твърде късно.

На първо място трябва да заложите на физическото натоварване, което ще ви помогне да укрепите мускулатурата, което ще поддържа стойката ви красива и в същото време ще ви спести неприятните болки в гърба.

Предлагаме ви 5 ефективни упражнения, които ако изпълнявате всекидневно ще си спестите множество главоболия и неразположения дължащи се на обездвижване, неправилна стойка пред компютъра или неудобна позиция на сън.

Благодарение така структурираната гимнастика ще подобрите гъвкавостта, укрепите мускулатурата на  гърба си и премахнете досадната болка.

Ето и 5-те упражнения предложени от сайта Prevention.com.

1600657Mich Mandel

Изправете се в лек разкрачен стоеж. Изправете гърба, смъкнете раменете като ги придърпате назад и повдигнете главата така, че погледа ви да е насочен напред. Започнете да изнасяте юмруците си напред, сякаш се опитвате някой да ударите във въздуха, като същевременно с това изнасяте и рамото със съответната ръка, с която извършвате удара. Приберете към тялото и повторете същото движение с другата ръка. Редувайте ръцете в рамките на 1 минута.

1600659Mich Mandel

Застанете на колене, както е показано на снимката като се стремите да придържате изправен гръб, а главата трябва да я държите на нивото на гръбначния стълб. Започнете да повдигате едновременно лява ръка с десен крак, след което дясна ръка с ляв крак. Изпълнявайте упражнението в рамките на 1 минута.

1600661Mich Mandel

Застанете в лек разкрачен стоеж, с изправен гръб и глава. Свийте краката в коленете като се стремите да сте стабилно разпределили тежестта на тялото. Започнете да придърпвате ластика закачен на дръжката на вратата към гърдите си, след което го отпускате. Изпълнявайте упражнението в рамките на 1 минута.

1600658Mich Mandel

Легнете по гръб като свиете коленете и стъпите стабилно на цяло ходило. Краката ви трябва да се леко разкрачени, така че да са на нивото на раменете. Вземете гирички от 1-2 килограма във всяка ръка. Започнете да вдигате и спускате ръцете. Изпълнявайте упражнението в рамките на 1 минута.

1600660Mich Mandel

Поставете торса на тялото върху топка, като преди това се уверите, че сте в стабилна позиция. Разположете краката в лек разкрачен стоеж. Сложете ръцете от двете страна на главата, която задължително трябва да я държите изправена позиция, така че да се намира на права линия с гърба ви. Започнете да повдигате горната част на тялото. Изпълнявайте упражнението в рамките на 1 минута.

Повторете още един път цялата поредица упражнения!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Лъв
23 юли – 23 август