Защо сексът след 40 е по-добър?

В 5 основателни причини!
Защо сексът след 40 е по-добър?

Защо сексът след 40 е по-добър? Защото сте значително по-уверени в себе си и определено се чувствате по-комфортно в тялото си, от колкото преди да навършите 40.

Поне така твърдят специалистите и дават 5 основателни причини за своето твърдение в статията на prevention.com. Според проведените изследвания в University of California San Diego желанието за секс при жените чувствително нараства след навършване на 40 години, което до голяма степен се дължи на:

1. Чувствате се комфортно в тялото си

Най-вероятно вече сте преминали през бременността, раждането или всякакви други менструални неразположения. Дори и да не сте раждали хормоните след 40 са в съвсем друг порядък или се намират в пълен безпорядък. Здравословният ритъм на живот, редовните тренировки и поддържането на килограми в норма само ще засилят апетита ви за секс.

1547695Thinkstock/Guliver

2. Животът ви е значително по-спокоен

Годините между 30-40 със сигурност не можем да наречем, че протичат "по мед и масло". Напротив, доста голям е процентът от жените, които през тези години са напрегнати в раждането и отглеждането на деца, преследването на кариера и не на последно място балансирането между личното, професионалното и желанието да имат повече свободно време. Да се надяваме, че сте открили любовта на живота си и не сте сами, защото тогава нещата са значително по-сложни. След 40 животът ви е влязъл вече в някакви коловози, в професионалната ви реализация нещата са вече ясни, а и децата ви сигурно са на възраст, в която да не са на 100% зависими от вас. В този случай е ясно, че ще имате повече желание за секс.

3. Сексуалното ви желание скача до небето

Нивата на естроген значително намаляват в организма ви, но има и светли моменти според проучване проведено от Medical Center Columbia University, буквално преди настъпване на менопаузата. При намаляването на естрогена, тестостеронът остава с по-висок процент в кръвта. Тестостеронът от своя страна задейства сексуалното желание. С други думи, не се изненадвайте, ако сте в средата на менопаузата и имате огромен апетит за секс.

4. 40+ и сте сама. Време ви е за страст и секс!

Самотните жени на 40+ са в пъти повече отколкото преди години. Редица семейни двойки се разделят заради кризата на средната възраст или защото всеки има свои разбирания и предпочитания в живота.

Не е нужно да страдате от тази мисъл, тъй като 40-те могат да се превърнат в нова младост за изживяване на бурни емоции и страстни нощи. С изброените вече основателни причини, тази 4-та причина става съвсем привлекателна, нали?!

1547694Thinkstock/Guliver

5. Еволюцията е на ваша страна

Фактът, че биологичният ви часовник тиктака не означава, че сексуалният ви нагон ще намалее. Напротив, според последните проучвания в University of Texas – малко по-възрастните и по-малко фертилни дами имат по-високо либидо от младите и фертилни посестрими. Проведеното проучване с двете групи жени показва наред с другите неща, че по-малко фертилните и възрастни дами са по-активни в сексуално отношение и дори са готови на секс само за една нощ, за разлика от по-младите и фертилни жени.

Другият интересен факт установен в проучването е, че желанието за бебе над 40 нараства, но също така и шансовете за бебе при водене на активен полов живот са значително големи.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април