4 съвета за повече лично време!

4 съвета за повече лично време!

Казвате ли често "Нямам време"?

Време е да спрете, защото време винаги има, ако го ползвате правилно. Предлагаме ви четири прости стъпки от Джорджио Гроси, който е автор на книгата "В баланс". Той е психолог и изследовател на стреса. Съветите предложени от него ще ви помогнат да се превърнете в господари на деня, седмицата или месеца.


1. Определете своите приоритети!

Направете списък с нещата, които трябва да свършите, подредени по важност. Решете кои от тях трябва да се свършат задължително, кои не са толкова важни и кои просто може да пренебрегнете. Не забравяйте, че в живота истински задължителните неща не са много.


2. Какво да правим по-напред?

Когато се опитваме да правим няколко неща едновременно рискуваме да правим повече грешки, стресираме се и се уморяваме. Поради това трябва да се научим да планираме времето си така, че да имаме повече контрол и ясна цялостна картина.
Дайте си малко време за планиране и най-напред помислете внимателно какво бихте искали да получите от деня, седмицата или годината. Не се поддавайте на оптимизъм относно времето и бъдете възможно най-конкретни с целите си.


3. Определете реда на събитията!

В каква последователност ще изпълните задачите и събитията? Вземете решение и опитайте да смесите скучните задачи с интересните.


4. От време на време поставяйте оценка на списъка със задачи.

Успешен ли беше? Успяхте ли да свършите приоритетните си задачи? Поздравете се за постигнатите цели и не се укорявайте за неуспехите, а по-скоро ги погледнете като ценен опит за в бъдеще.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май