Антистрес терапия от: Швеция

За почивката с чаша ароматно кафе, която в скандинавската държава се нарича фийка
Антистрес терапия от: Швеция

Най-важното

*Ако сте забравили, Фитка е сборният потенциал от всички членове на малкия ни екип. Заедно правим една голяма готина петглава ламя :) 

Петък е и Фитка* е в настроение за чил аут приключения. Но понеже не може да си позволи такива точно сега, реши да мине в релакс режим по единствения възможен начин: пишейки =)

Така, търсейки приятни изживявания, с помощта на въображението си тя се озова в Швеция. Скандинавската държава очарова Фитка с добре развития си социален и културен живот и най-вече с една готина чил аут практика, а именно – споделянето на ароматна чаша кафе с приятели или т. нар. фийка.

Всъщност, терминът е едновременно глагол и съществително име и в буквален превод от шведски означава консумирането на кафе, чай или друга напитка, обикновено в комбинация с нещо сладко и вкусно – бисквитки, пастички и други такива хубави нещица.

Човек може да се отдаде на фийка по време на работа, за да си почине и да се зареди с енергия. Или да си спретне такава в свободния си ден, заедно с близки и приятели. А може да я ползва и като начин да си организира среща с някой непознат от противоположния пол.

inm.comИначе казано, за шведите, които, според някои източници, са едни от най-големите консуматори на кафе в Европа, фийка е нещо изключително важно.

Освен перфектен начин за социализация, тя се възприема и като супер ефективна антистрес терапия - лесна и достъпна за всички.

Понякога терминът се използва и като пълен синоним на "кафе", но употребата му в този смисъл не е чак толкова разпространена.

Фийка се практикува в Швеция от незапомнени времена, а историята помни няколко рекордни групови кафе паузи, в които взимат участие хиляди ентусиасти.

След като написа всичко това, Фитка почувства страшна нужда от малка доза кофеин + нещо сладичко :) Чувствайте се свободни да се присъедините към нейния шведски отдих... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май