Антистрес терапия: поглед във вълните

Защото морето ще ви отнесе съвсем далеч...
Антистрес терапия: поглед във вълните

Перфектната вълна. Уловихте ли я вече? Ние все още чакаме своята. Затова когато отидем на море, ще застанем сами на брега и ще вперим взор в преливащите се цветове на водата. Но някак си предчувстваме, че докато дочакаме своята специална вълна, вече ще сме спечелили нещо много по ценно – жизненото спокойствие на едно цяло солено царство.

Не знаем дали имате търпение да стоите повече от 5 минути, без да правите нищо. Но този път няма и да ви караме да го правите. Искаме да ви пошушнем друга идея. Да останете повече от 5 минути на едно място, а после да се пренесете в мислите си на съвсем друго. Последвайте морето с душата си – тъй, както си седите на брега.

Важното е да изберете подходящия момент. А той е рано сутрин. Още по-добре, ако времето е леко дъждовно. Така ще усетите истинските настроения на морето. Бъдете сами. Отпуснете поглед върху морската повърхност, без да фиксирате нещо конкретно.

Постепенно морската шир и звукът на вълните ще ви успокоят и ще ви настроят на съвсем различна... вълна. Не се наемаме да описваме какво точно ще изпитате, защото моментът е повече от интимен.

Слухът ви малко по малко ще се изостря и с идването на всяка вълна ще чувате различните гласове на морето. Не го изпускайте от поглед. Тръгнете заедно с него.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май