Антистрес терапия: рисуване с пръсти

Интересна и достъпна
Антистрес терапия: рисуване с пръсти

Не искам да се хваля, но картината от заглавната снимка е моя =) Е, не е нищо особено, ама си я харесвам. При това много.

Сътворих я по време интересна арттерапия, която се практикува от няколко години в арт центъра на талантливата художничка Евгения Тотева-Жени. О, да! Рисувах с пръсти в продължение на повече от 2 часа и съм изключително очарована.

Както ви разказах преди няколко дни, в този материал, основната цел на антистрес процедурата е да накара всеки да забрави за ежедневието си. Да си почине и да се разтовари от натрупаното напрежение, притеснения и тревоги.

ee8181ef-4bbc-6fba-2cbd-b2b9b387e061Красимира Динева

Аз и моят свят 

Бялото платно може да изглежда малко плашещо в началото. Какво да нарисувам? Дали ще е хубаво?

Когато започвам да творя обаче, нещата изведнъж си идват на мястото. Мацам, без да се страхувам – директно с боичките върху пръстите. С размах. Никой не ми се кара. Обратното. Жени ме нахъсва да бъда още по-смела в себеизразяването. А и в мацането.

Използвам преобладаващо жълт цвят, защото съм слънчев човек и искам хората около мен да бъдат същите – позитивни и усмихнати. Зеленото също ми е на сърце: успокоява ме и ме зарежда с енергия и добро настроение. Слагам и червено, защото съм чувствена, спонтанна и емоционална.

Завършената картина е моята душа – толкова е шарена, че няма накъде повече. Това е вътрешният ми свят. Богат е, няма майтап. Не ми липсва въображение. Не ми липсва смелост, за да го използвам. Креативна съм. Имам много идеи, а някои от тях вече знам как да осъществя :)

Накратко, чрез произведението си успявам да се видя отстрани. Да се оценя. Да се приема. Да се харесам.

Освен това, рисуването ме успокоява и ме разведрява. Помага ми да забравя за всичко и да живея сега. За мига. За себе си, колкото и егоистично да звучи.

Бонусът е, че с работата си върху платното извършвам своеобразен масаж върху пръстите си.

Иначе казано, горещо ви препоръчвам да пробвате терапията. Ако нямате финансова възможност да ѝ се посветите в арт центъра на Жени, рисувайте вкъщи...

186bcfa0-d6ae-2459-34d3-a8c28989d22dКрасимира Динева

Мацайте смело и се забавлявайте! Разберете, че сте ценни, цветни и многопластови. Осъзнайте хубавите си качества, снабдете се със солидна доза самочувствие (ще ви е нужно) и изживейте живота си по най-добрия начин.

Успех!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април