Атомна бомба унищожила древен град, хвърлили я извънземни

Атомна бомба унищожила древен град, хвърлили я извънземни

Атомна бомбардировка е унищожила уникалния древен град Мохенджо Даро преди повече от 4000 г., сочат разкопки на намиращото се днес в Пакистан селище. И това се е случило 2 хилядолетия преди Христа – иначе казано 40 века преди изобщо да бъде измислена теорията за ядрения взрив.

 Измрелите на улицата на древния град.
Измрелите на улицата, УКИПЕДИЯ / ДЕЙЛИ ЕКСПРЕС

Космическият инжинер Антонио Кастелани, който е правил проучвания в Мохенджо Даро, казва: "Напълно възможно е това, което се е случило в този град, да не е природен феномен, а умишлен акт. Тук всичко много прилича на Хирошима и Нагасаки след пускането на ядрените бомби през Втората световна война. Но дали преди повече от 4000 г. в долината на река Инд не е имало друга световна война? Това тепърва трябва да се разкрива". Все по-силно привърженици на теорията за извънземни в древността изказват мнения, че тази цивилизация, известна като харапска, е била основана от пришълци от други светове, които са карали хората да строят за тях. Градовете са пищни, благоустроени и с екстри, каквито сме свикнали да има чак в ХХ век. Като централни водопровод и канализация, вътрешни и обществени водоснабдени тоалетни и други, създадени за удобство, а не за разкош. В скоби трябва да се отбележи, че и в други древни места има подобни екстри, но това е по-скоро изключение.

Харапсксата цивилизация се развива по долината на река Инд (по-гобямата част от тази измряла култура днес е в Паксистан) от 4500 до 1800 година преди новата ера. През вековете след нейния край тези богати градове са били разграбвани, включително и за построяване на къщи и пътища в наше време.

 Разкопки в Мохенджо Даро.
Разкопките в Мохенджо Даро, УКИПЕДИЯ / ДЕЙЛИ ЕКСПРЕС

Знае се от преданията, че е имало четири велики града, три от тях археолозите са открили – Мохенджо Даро, Харапа, Долавира (това са съвременните им названия). Четвъртият и най-блестящ – столицата Дваравати, обаче още не е намерен. В последните години до бреговете на западна Индия, во коеана, в близост до град Дуарка, се откриват останки от огромен древен град, като се предполага, че това е изгубената столица. Той е потопен от мощен катаклизъм, случил се в района на река Инд и залива Камбея. Смята се, че точнво това може да е митичната столица, но засега са само предположения.

В древния индийски епос "Махабхарата" има описания за битки на боговете, които наистина много приличат на война с ядрени оръжия. Не случайно мнозина изследователи смятат (начело с превърналия се вече в легенда швейцарец Ерих фон Деникен), че това, което древните са смятали за богове всъщност може да са извънземни, дошли на планетата ни. И те са се били помежду си. Най-вероятно краят на Мохенджо Даро идва точно в тази война на боговете.

 На плочките от Харапа сякаш има нарисувана атомна бомбардировка.

На плочките от Харапа сякаш има нарисувана атомна бомбардировка УКИПЕДИЯ / ДЕЙЛИ ЕКСПРЕС

В Мохенджо Даро сякаш всичко секва в един момент. И не става въпрос за процес, като загиване на населението след епидемия или при война. В Рим са изследвани разтопени глинени плочки от Моженджо Даро. Установено е, че те са разтопени при температура от 1400-1500 градуса. Сякаш наистина са попаднали в ядрен взрив. За това говорят и разтопени камъни. А скоро бяха открити улици с измрели направо на тях хора, които сякаш са се разхождали и в един момент са паднали покосени и умрели. И приличат на повалените в ядрената катастрофа в Хирошима. Дали харапската цивилизация е унищожена от ядрена война между извънземни, между земни или пък в природен катаклизъм – това тепърва ще бъде установявано. Изследователи казват, че на някои от плочките в град Харапа сякаш има нарисувано пускане на атомни бомби. Някои дори смятат, че въпросната атомна бомбардировка е станала преди около 12 хиляди години, тоест това е времето, когато има теории, че са построени великите пирамиди в Гиза. И се правят връзки между двете цивилизации. Но всичко това са само теории.

Георги П. Димитров, Телеграф

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май