Денят започва с кафе на колела

Баристи забъркват събуждащи еликсири в движение
Денят започва с кафе на колела

Вече трябва да сте разбрали, че обожаваме кафе! И всеки от нас има собствен ритуал за изпиването на първата чаша сутрин :) Едни го предпочитат чисто, други го доливат с мляко, трети го сгъстяват със захар или го изстудяват ;)

Две части от екипа обаче имат ужасния навик да закъсняват, а това често означава, че си спестяват сутрешното кафе вкъщи... Точно затова едната част от въпросните две получи небивал прилив на ентусиазъм, когато научи от econ.bg за оригиналната концепция на Йордана Димитрова, наречена "Кафе на колела".

Става дума за велосипед-кафене, което обаче предлага освежителната гореща напитка с ултра качество. Мобилното заведение се управлява от бариста – човек, обучен да борави с кафето професионално и да го издига на съвсем друго ниво :)

Кафе на колелаТа, върти си педалите баристата с цялата супер компактна лаборатория за кафе. Една сънена и закъсняла част от екипа ни или произволен брой хора в сходна ситуация го спират на удобно за целта място и магията започва...

Образованият кафеджия смила кафето (!) намясто, пред смаяния ви поглед, приготвя го, докато вие тотално сте забравили да мигате, и ви го сервира в стилна хартиена чаша (долу пластмасата!). Вие го изпивате с наслада и се устремявате към един по-успешен работен ден :)

Ако не сте фен на кафето, може да си поръчате и чай, който ще бъде приготвен с абсолютно същата смайваща прецизност. Цените са съвсем приемливи – 1,50 за чаша кафе и 1,80 за чаша чай.

Освен всичко останало, велокафенето е екологично – не замърсява въздуха, а чашите, в които се сервират напитките, са 100% биоразградими – произведени са от рециклирана хартия и възобновяеми източници като пшеница, например. Самите кафе машини не използват ток, а работят на газ. Освен това кафето е от Fair Trade зърна.

Лошата новина е, че засега в София има само една мобилна кафетерия и тя е закотвена във фоайето на НДК и пред централния вход, откакто времето позволява. Тъй като Столична община не е регулирала въпроса с малките сезонни и подвижни обекти, Йордана Димитрова не може законно да пусне в употреба останалите 5 вело кафенета. Идеята й е те да са разположени в по-големите столични паркове, на централни метростанции и изобщо на места, където постоянно има хора.

Добрата новина е, че в Морската градина на Бургас вече функционира едно мобилно заведение, а скоро ще се появи такова и във Варна. Концепцията може да бъде придобита и чрез франчайз и да се развива навсякъде, където е удачно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май