Защо древните извънземни Анунаки са посещавали Земята?

Защо древните извънземни Анунаки са посещавали Земята?

Учените често се замислят за произхода на човечеството. Повечето от тях вярват, че животът се е развил в океаните в продължение на милиони години и че хората са само следствие от тази еволюция.

 

Има обаче изследователи, които смятат, че в далечното минало древните богове (Анунаки) са кацнали на Земята и са създали човечеството. Въпреки че тази концепция отдавна е развенчана, различни древни ръкописи пазят информация, че те са слезли от небето.

 

Захария Ситчин веднъж заяви, че древни извънземни астронавти са се намесвали в човешката биология. Според него анунаките са извънземни, дошли на Земята от Нибиру, митична планета, която се предполага, че се намира отвъд Нептун, в търсене на богатства.

 

Ситчин твърди, че анунаките са успели да променят ДНК на първобитните хора преди 450 хиляди години, като са комбинирали тяхната ДНК със собствената си и са ги принуждавали да извличат природните ресурси на Земята. Нибиру, твърди той, има дълга елиптична орбита и минава близо до Земята на всеки 3600 години. Ситчин също вярва, че тази планета е дом на високо разьвити хуманоидни същества, които са по-високи от хората. Анунаките били привлечени от златното богатство в недрата на Югоизточна Африка.

 

Ситчин е автор на над 13 романа, продадени в милиони копия в много страни. Работата на Ситчин е преведена на над двадесет и пет езика. Учени, археолози и историци го наричат "глупав" заради противоположните му възгледи за древната история, цивилизацията и боговете. Въпреки това Ситчин не спира със своите анализи.

 

В допълнение към работите на Ситчин, има много изследвания в древните писания на много култури за боговете, идващи от небето. Истории за посещения от небето се срещат и сред народите догони, хопи и анасази, наред с други. Той казва, че когато тези междугалактически нашественици са пристигнали на нашата планета, те откриват примитивно човечество. Богът на Анунаките Енки, известен още като Бог на знанието, е редактирал гените на тези хора, и е принудил тези примитивни хора да работят за него като миньори.

 

 

Градовете на боговете са унищожени от голямо наводнение, случило се преди 30 000 години, принуждавайки ги да предадат знанията си на човечеството. Според Ситчин боговете Анунаки са се завърнали на своята планета с космически кораб преди приблизително 2569 години. Елдорадо често се свързва със златни обреди, извършвани от цивилизацията Муиска близо до езерото Гуатавита в Колумбия. Според митологията племето Муиска изляло голямо количество злато в езерото. Това свято място продължава да привлича златотърсачи.

 

Изследователите смятат, че доказателства за извънземен живот, посещаващ Земята в търсене на злато, могат да бъдат намерени на дъното на езерото.

 

Защо извънземните имат нужда от злато?

 

Някои теоретици, които изучават извънземната дейност, смятат, че извънземните може да са използвали злато, за да отклоняват слънчевите лъчи от небето си и по този начин са успели да спасят планетите си. Може би златото е било необходимо в космическите пътувания и астрономията.

 

Според Дерик Питс, главен астроном и директор на планетариума в института Франклин във Филаделфия, златото е инертно вещество, което не реагира с нищо. Той също така споменава, че е изключителен електрически проводник и отличен инфрачервен рефлектор. Златните обшивки биха могли да предпазят космическия кораб от топлина от някаква звезда или друг източник на топлина.

 

Голям златен слънчев диск се е намирал в слънчевия храм Кориканча в Куско, Перу. Много изследователи смятат, че обектът има връзка с НЛО, което е било позлатено и се е появило пред царя на инките на име Атауалпа. Този цар бил известен с това, че има връзка с боговете, дошли от небето.

 

Изтоник: nepoznato.energetika-bg.com

ключови думи:
анунаки извънземни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април