Знаеш ли кои са тайните съставки на добрия секс?

Знаеш ли кои са тайните съставки на добрия секс?

Същността на сексуалните взаимоотношения доста често е трудна за правилно разбиране. Сексът не е просто физически акт, който протича еднообразно - с малко прелюдия, проникване и финален оргазъм... Може да се каже, че е многоизмерно преживяване, което засяга телата, сетивата и мозъка на двамата партньори. Това е начин на взаимодействие между двама човека, канал за обмен на фантазии и средство за изразяване на скрити желания. С други думи, физическите, емоционалните и сензорните компоненти на секса се комбинират, за да създадат безценни преживявания в отношенията. И когато сексуалният живот на двойката се влоши, те губят не само начина на физическо взаимодействие, но и много повече.

Друг важенн момент е, че сексът не е само проникване и дори е много важно да се приложат всички необходими елементи за укрепване на интимната връзка.

1. Нежно докосване

Можеш да живеетш спокойно без физически полов акт, но без докосванията на партньор, много често хората стават агресивни, самотни и отдръпнати, и дори могат да изпаднат в депресия. Ето защо най-топлите отношения обикновено са за тези, които се отнасят нежно един към друг и са в близък контакт всеки ден. Масаж, държане за ръка, целуване, галене на косата, лицето - всеки вид докосване е добър начин за укрепване на връзката между партньорите. Обърни внимание как той реагира на твоите докосвания и целувки. Тези моменти могат да бъдат страстни като самия секс и да показват безусловна любов и приемане.

2. Сексуално желание

Всеки обичат да чувства, че е желан от партньора си. Това насърчава към приключения в леглото, въплъщение и реализиране на смели фантазии и желания да направите всичко, така че партньорът да го хареса.

Но желанието не е нещо, което може да се предизвика с размахване на вълшебна пръчка. Важно е да разбереш кое работи най-добре за теб. Например, чувстваш се изморена и нямаш сили за нищо или пък кипиш от страст? Кажи на партньора си точно как се чувстваш и разбери дали сте на една вълна. Ако не - вижте при кого е по-лесно да се промени емоцията.

3. Дълбоко удовлетворение

Само сексуалната съвместимост няма особено голяма тежест, затова трябва да разбереш какво можете да направите и двамата, за да укрепите интимната си връзка. Мислете за секса не само като акт, но и като език, на който можете да си общувате и да го усъвършенствате изцяло. Това обаче може да отнеме време, защото разговорът за секс е труден, особено ако си възпитавана, че не е етично да се говори за секс.

Забрави го! Кажи на партньора си какво харесваш в леглото (например: "обичам, когато си отгоре, защото виждам колко ти харесва" или "наричай ме по име, това ме прави щастлива"). Когато изразяваш желанията си с думи, истинските емоционални нужди излизат от сенките и стават видими. И двамата можете да ги задоволите и да им се насладите.

Как да провериш дали сексуалният ви живот е добър?

Ето няколко въпроса, които ще ти помогнат да разбереш това:

Сексът заема ли голяма част от връзката ви?

Обръщате ли внимание колко често правите секс?

Ако единият иска секс, а другият не, някой от двамата разстроен ли е от това?

Ако отговорите ти са "да", може би наблягате твърде много на секса. Време е да спрете да мислите за него като за единствения начин на интимно взаимодействие и да започнете да прекарвате повече време заедно извън леглото. Ако отговорите са отрицателни, тогава сексът има значение, но не е решаващ, а само една от областите на съвместния живот.

ключови думи:
секс

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април