Как да си консервираме лято? 2

Поредната доза идеи за лятохолици
Как да си консервираме лято? 2

Добре, де! Колкото и да превключваме на есенни настроения, очевидно времето навън си има други планове. И ако все още не сте се разделили напълно с ваканционното си усещане, ето няколко идеи как да го пренесете и запазите у дома. Тоест, как да си направите втора доза лятна туршия...

Средиземноморие на терасата inm.com

Боядисайте стените на терасата в бледосиньо, бяло или бежово, а защо не и в комбинация от трите.

Не си и помисляйте да изхвърляте онези стари дървени столчета, скрити в прашния ъгъл на мазето. Оцветете ги в тюркоазени нюанси, за да им вдъхнете живот. Разбира се, имате нужда и от масичка, върху която да поставяте купата си със салата, например. Ние предпочитаме плетени ракитени мебели...

Обзаведете се с хартиени фенери, замаскиращи баналната крушка, стъклени морски фарове, висящи от перваза, марокански свещници и всякакви други екзотични светещи дреболии.

Мидите, раковините, морските звезди и изгладените от морето шарени стъкълца са все чудесни джунджурии за създаване на отпускащи, морски декорации. 

Ооо, за малко да забравим! Хамакът. Дори да не разполагате с градина, не се отказвайте от удоволствието да отморите за час-два след работа или през уикенда. Прохладните обятия на висящия креват, прикачени към ъглите на терасата, се превръщат в прекрасно място за четене.

Ягодова еуфория

Студена ягодова супа с кисело мляко и портокалови нотки е най-свежото предложение в този следобеден час. А за да я приготвите, ще са ви необходими 300 грама ягоди (все още могат да се открият в големите вериги хранителни магазини), 3 супени лъжици мед, настъргана кора от портокал, ½ кофичка кисело мляко, сокът на един портокал.

Нарежете ягодите на половинки, залейте ги с меда и поръсете с портокаловите корички. Оставете ги да престоят така около 15 минути. След това блендирайте продуктите, докато не получите гъста каша. Изсипете портокаловия сок и киселото мляко и разбъркайте добре. Добавете още мед или inm.comзахар, ако е необходимо.

Лятното десертче се сервира охладено, в малки купички. Може да го украсите с нарязани на парченца ягоди и листенца мента. Еуфорично! 

Малка лятна музика

Ако щастието има мелодия, тя вероятно се казва Bossa Nova. Звуците ѝ се точат като карамел в неделно утро. Нещо, което препраща към далечните, екзотични реалности – от природните картини, през живота на улиците, чак до карнавалите на Бразилия. Нежните тонове на тази любовна музика се съчетават перфектно с чаша розе, вечер...

А сега, облечете банския, вземете любимото си четиво и изживейте последните топли мигове подобаващо! :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 28.09.2011 | 09:38
    Супер идеи :) Започвам да ги прилагам още от днес ;)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май