Магичната сол: Ритуали и поверия

Магичната сол: Ритуали и поверия

Ако попитате стари лечители, баячи и дори ясновидци за магичните свойства на солта, вероятно всички ще ви отговорят, че това на пръв поглед просто кристално вещество всъщност е мощен защитник срещу зли сили. А освен, че невидимо "абсорбира" негативна енергия около нас, солта има способността да лекува тялото и да възстановява изгубените сили. Не вярвате? Ето няколко лесни техники, които да изпробвате. Защото злото дебне отвсякъде!

Злите хора не понасят солта. И вероятно ненапразно предците ни, тръгвайки на път, носели със себе си торбичка сол като талисман (против уроки). Те също така вярвали, че ако хвърлиш щипка сол през лявото си рамо, това ще прогонва неуспехи и провали.

Ето защо, преди важната среща или сключване на сделка, търговците винаги правели този ритуал.

В Русия пък, на масата слагали отворена солница срещу отрицателната енергия.

Солта е също и голям лечител – тя прогонва лошите сънища и безсъние.

Ако сте родени под знака на Рак, Скорпион, Риби, Близнаци, Везни или Водолей, разтворете три щипки сол във вода, оставете течността през нощта до главата си и до краката на пода. А ако сте родени под знака на Овен, Телец, Лъв, Дева, Стрелец или Козирог трябва само да сложите до главата и краката си (на пода) две чаши със суха сол. На сутринта изхвърлете солта или солената вода трябва в тоалетната. Правете тази процедура три последователни нощи и сънят ви ще бъде блажен и дълбок.

Вижте и следващите 3 "магически" ритуала със сол и още днес прогонете негативната енергия от живота и дома си.

1. Душ със сол

Водата и солта ще пречистят и организма, и душата ви. Много добре действа да вземате душ със сол след тежък работен ден или когато чувствате вътрешно напрежение, след кавги и общуване с неприятни за вас хора. Разтрийте тялото си със сол като се опитате да покриете всеки сантиметър от него, с изключение на косата. За да не чувствате дискомфорт, не търкайте солта твърде силно, а с леки и внимателни движения. След това застанете под душа и изплакнете солта. Докато сте под течащата струя, мислено се обърнете към водата с молба да измие от вас всички лоши неща.

2. Торбички със сол за пречистване на дома

За защита и пречистване на къщата от негативна енергия можете да ушиете торбички от естествена материя, които да напълните със сол и да закачите по ъглите на апартамента. Това е особено препоръчително, ако често идват непознати или между обитателите възникват скандали и кавги. След известно време, когато солта попие определеното количество негативната енергия, торбичките ще потъмнеят и ще трябва да ги замените с нови.

3. Измитане на негативната енергия със сол

За да прочистите пространството на жилището си не само физически, но и на енергийно равнище, ден – два преди определения за основно почистване ден от седмицата можете да слагате по една щипка сол във всеки ъгъл на апартамента и след това да я изметете (прахосмукирате) заедно с останалите нечистотии.

Както виждате, за защита със сол срещу зли сили и негативна енергия далеч не се нуждаете от вещерски способности. Затова грабвайте пакета и действайте. Подарете на душата и тялото си повече позитивно пространство.

В българската народопсихология съществуват доста поверия, свързани със солта. Когато разсипем неочаквано сол или захар, в главата ни минават маса мисли, дали това е за добро или ни очакват неприятности. Какво обаче предсказват тези знаци и трябва ли да ги взимаме на сериозно?

Но ето завета на бабите ни за солта:

Никога не давайте сол от вкъщи на заем и се старайте и вие да не взимате чужда сол. В първият случай вие давате своя успех на други хора, а във втория ще поемете чужда енергия, която може да е негативна.

Не подавайте солницата на масата на други хора. Човека които прави това може да се лиши от късмета си и да привлече нищета.

Съхранявайте солта в дървени съдове, така солта ще може да съхрани своите магически сили.

За да привлечете пари е необходимо да оставите сол в кутия на масата през нощта. Тази сол трябва да се сменя през три дни. Не може да се ползва след ритуала за хранене, тя се изхвърля в течаща вода. Добре би било да стартирате ритуала на новолуние.

Смятало се, че ако човек не цени солта, тя ще попие отношението му към себе си и човекът, който я е разпилял, може да има проблеми.

Щипка сол в люлката на бебето ще го предпази от зли сили преди кръщението.

Не се купува сол в понеделник и събота. Купуването на сол в тези дни, може да донесе мъка на семейството.

Не заемайте и не давайте назаем сол. Давайки сол, човек раздава късмета си, а като взема назаем, приема нещастието.

Не си предавайте сол от ръка на ръка. Този, който предава солта се освобождава от беди и ги предава на този, който я взема. Ако все пак не можете да откажете на съседката, тогава сложете солта на масата и сама да я вземе от там.

Да разсипете сол преди път, предвещавало лошо пътуване.

Да разсипете сол едновременно на масата и пода предвещава скандал.

Солницата трябва да бъде от дърво. Дървото и солта създават енергия на хармония и уют у дома.

Солницата трябва да се държи затворена, иначе солта приема негативната енергия и после я използвате.

Преди да сервирате храна, не забравяйте да сложите солницата на масата. Народните легенди казват, че по този начин ще привлечете пари в къщата. Веднага след хранене солницата трябва да бъде затворена и прибрана от масата. В противен случай зъл дух може да се настани в нея.

Колкото повече сол използва човек в храната си, толкова по-лош става неговият характер.

От древни времена има вярване, което казва, че човек, който е пресолил храната, е много влюбен. Ако не е достатъчно осолена храната, тогава се вярва, че човек мисли само за себе си. Солта е най-често срещаната съставка, използвана при любовни магии, ритуали.

Ако често сънувате кошмари, сложете торбичка със сол под възглавницата си.

Ако често в дома има скандали между съпрузите или членовете на семейството, сипете сол в ъглите на дома, за да абсорбират негативната енергия и да възстановят мира.

Ако сте натрупали много негодувание, изсипете сол в тигана и докато тя се загрява в него, оплачете се върху солта и ще ви стане по-леко.

Ако вашите гости са поръсили сол, тогава най-вероятно те са дошли в къщата ви с лоши намерения.

Ако солта се разсипе по посока на някой човек, очакват го беди.

Разсипаната сол не трябва да се помита, а събира и хвърля през лявото рамо (в лицето на дявола).

За да неутрализирате действието на разсипаната сол, трябва да се пролеят много сълзи.

За да се предотврати спор, има две възможности, които са доказани през годините: Начертайте в разсипаната сол малък кръг с левия си малък пръст и добавете захар в центъра на кръга. Вземете щипка сол и я хвърлете през лявото рамо. Смята се, че такъв прост ритуал ще помогне на човек да се отърве от изкушението на дявола.

Солта е в състояние да записва както положителна, така и отрицателна информация. Можете да "наговаряте” различни положителни програми върху нея и да я използвате във вашия дом и за благополучието на другите. Не забравяйте обаче, че всичко негативно, което искате да насочите към някого с помощта на сол, ще се върне към вас като бумеранг.

Кристалите на солта са способни да натрупват положителна информация. Ако ги заредите с топлина и любов, торбичка със зрънца сол ще бъде отличен лек срещу умора и депресия; продуктът е в състояние да запази свойствата си за дълго време. Следователно човекът, на когото е подарена, може да използва подаръка като мощен амулет. 

ключови думи:
магии поверия сол

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април