Медитираш, друг път!

Но ако продължиш с фалшивата медитация, тя ще стане „истинска“, рано или късно
Медитираш, друг път!

Очите – затворени.

Позата – лотос.

Тишината и спокойствието – осигурени.

Изглежда, че сте напълно готови за медитация. Старт!

Дишате, успокоявате се, дишате, фокусирате се, дишате... По някое време (съвсем скоро, между другото) в съзнанието ви започват да се прокрадват мисли. Не чукат на вратата, не молят да бъдат приети. Влизат без покана и не затварят. Логично, след тях нахлуват други, водят си компания. Стават все по-шумни, карат се помежду си, надвикват се.

Мъчите се да им обясните, че си имате важна работа, но никой от тези негодници не ви влиза в положението. Забавляват се с безпомощността ви. Така минава времето – в борба за медитация :)

Накрая ставате, изтупвате си постелката и приключвате. Когато обаче ви питат дали медитирате, имате готов отговор: "О, да! Разбира се". Разбира се, че НЕ го правите. Блъфирате и много добре го знаете.

Приемете един съвет от мен: продължавайте в същия дух :)

То е ясно, че няма пряк път към медитацията. Факт е, че ще минете през още куп "фалшиви" сесии. Ще се правите, че се чувствате освободени, различно, по-добре. Изобщо няма да е така. Но, рано или късно, опитите ви ще пожънат резултат. Обещавам ви. Защото, както всяко друго нещо, успешната медитация е резултат от продължителна и сериозна работа.

Не се плашете от нея, захващайте я! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май