На минута разстояние от спокойствието

Даже и по-малко
На минута разстояние от спокойствието

Хей, фитуелчета, струвате ни се нещо доста напрегнати и изнервени, така ли е? Разбираемо е – средата на работната седмица често е най-тежка. Но вие няма да ѝ позволите да ви смачка. Напротив. Ще се вземете в ръце и в рамките на по-малко от минута ще успеете да елиминирате стреса.

Ето как:

- Поемете дълбоко въздух за 3 секунди и издишайте за същия отрязък от време. Повторете упражнението 3 пъти. Важно е да извършвате дишането от корема, това имаме предвид под "дълбоко".

- Сега тичайте към първата врата, която ви се изпречи пред погледа, и реализирайте следното прекрасно разтягане. То ще съдейства за отпускане на гръдните мускули, които често имат нужда от такова.

- Фокусирайте мисълта си върху някакво положително събитие от деня. Докато го визуализирате в съзнанието си, поемете отново въздух и издишайте. Хайде, пак! Може и още веднъж, за щастие.

- Ако сте вкъщи, легнете на пода (върху удобна постелка), сгънете краката и прегърнете коленете, притискайки ги към гърдите. Останете в позата за минута.

- Пуснете си 30-секунден отрязък от любимата песен и я изтанцувайте. Няма да повярвате какъв ефект ще има кратката денс сесия върху настроението ви.

- Разходете се.

Можете да редувате терапиите през деня, да ги комбинирате и да ги модифицирате така, както ви хрумне. Но задължително направете някоя от тях. Защото, сигурни сме, ще ви олекне :)

Елате и във фейсбук, за да разнообразим ежедневието ви. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май