Нощи в Намиб

Ще стоплят тялото и душата ви
Нощи в Намиб

Знаете ли, че столицата на Намибия се казва Виндхук? И аз не знаех. Не знаех, също така, че по-голямата част от 50 000-квадратнокилометровата пустиня Намиб се намира на територията на тази държава. Ето там ще нощуваме тази вечер.

Наш гид ще бъде не добрият стар Сънчо, а един фотограф на име Марсел ван Остен. Той е автор на едни от най-магнетичните кадри на нощна Намибия или, ако трябва да я нарека с истинското й име – Страната на сънищата.

В продължение на 2 години Марсел прави над 16 000 фотографии на пустинята през тъмната част от денонощието. Една немалка част от тях ще можете да видите благодарение на следния таймлапс. Той трае само минутка, но в него има неща, на които много от нас никога няма да станат свидетели. Едно от тях е мъглата в глинената котловина Дедвлей, която се появява едва около пет пъти в годината. Другото са нейните 900-годишни мъртви, но непоклатими акациеви дървета. Третото и четвъртото са всичко останало.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 19.02.2013 | 14:11
    Ебаси якото. Само ми е тъпо, че всички подобни таймлапс клипчета във Вимео задължително имат някакви пиана или някаква трансцедентална електронна музика...явно това върви с нощни небета. И една минута е напълно достатъчна, бтв. Като ги проточат по 6-7 , не дай си Боже 10 минути! никой не седи да гледа съзвездия по толкова, все едно да гледаш от прежде споменатите по-масовите сцени във филмите за възрастни...

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май