Нужно ли ни е специално облекло за медитация?

Никак даже
Нужно ли ни е специално облекло за медитация?
inm

Да се медитира в наши дни безспорно е модерно. Не е случайно, че много популярни личности са страстни фенове на медитацията.

Британският комик Ръсел Бранд, например, я нарича "душ за мозъка", а ангелчето на "Victoria's Secret" Миранда Кер твърди, че именно с медитативни техники поддържа тяло на богиня. Ъхъ :)

От цялата тази мания покрай медитацията обаче печелят най-вече модните брандове отвъд Океана, които се надпреварват да пускат подходящи "дзен" колекции. Да, бе, съвсем сериозно.

Вече има "релакс" пуловери, жилетки, които се превръщат във възглавнички за нула време, "интуитивни" наметала, монашески одежди...

Както се досещате, въпросните парцалки се продават на страшно високи цени, но, естествено, в САЩ винаги ще има хора, готови да ги купят.

772473Urban Zen/Donna KaranПълен комплект "дрехи за медитация" от колекцията на Дона Карън UrbanZen ;) За да го притежавате, ще трябва да си приготвиете около 3,000 долара. 

Цялата истина обаче е, че човек спокойно може да медитира и по пижама, ако иска. Защото медитацията е процес, при който установяваме и хармонизираме вътрешното си състояние. Иначе казано, тогава външният свят престава да ни интересува. 

Затова споменатите дрехи са абсолютна глезотия и нещо, от което нямаме реална нужда. Важно за облеклото по време на подобна практика е само едно: то да е удобно и да топли :)

Вие на какво мнение сте по този въпрос? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май