Обещано! По-малко стрес през 2014-та

И повече спокойствие
Обещано! По-малко стрес през 2014-та

Не знам какво си обещахте вие за новата година, но аз съм твърдо решена да живея в условията на минимално напрежение. Наясно съм, че това е изключително трудна задача и, че едва ли ще се справя с нея на 100%, но ще опитам. Даже ще го направя - както заради себе си, така и заради хората, които обичам.

На първо място, ще спра да се притеснявам толкова за нещата, които НЕ зависят от мен. Вместо това, ще обърна внимание на онези, които са изцяло в мое владение. Струва ми се, че така именно се "кове" баланс в личния и в професионалния живот, а ако греша, моля, разкрийте ми вашата тайна.

Алтруист съм по душа, вярно, но май ще взема да проявявам повече егоизъм и по-често ще поставям себе си на първо място. После другите. По-здравословно е сякаш, особено в свят като нашия, в който всеки мисли преди всичко за собствената си особа и благоденствие.  

Съвсем ще се откажа от градския транспорт, да знаете. Защото ме подтиска и ме изнервя максимално. Ще вървя пеша повече, а тази година за рождения си ден ще си купя колело, не смартфон :)  

Ще игнорирам невъзпитаните хора - не заслужават доброто ми отношение и докато не "ремонтират" поведението си, няма да получат и една усмивка от мен (голямо наказание е това, казвам ви!).

Ще тренирам и ще ям повече, респективно - ще готвя редовно, вкусно и като за шампиони.

И не на последно място: ще си почивам качествено :)   

Сигурна съм, че животът без стрес е невъзможен, но искрено вярвам, че всеки от нас е способен да ограничи напрежението в ежедневието си. Дори тук, дори в България.

Аз ще опитам, а вие?  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април