Плажът

Една евтина, достъпна за всеки и много ефикасна антистрес терапия
Плажът

Вчера си направих кораб. За целта, ползвах всички налични материали, които открих в дома си. Дъното му измайсторих от фитнес шалте. Платната пък съших от най-хубавите си, цветни завивки, за да може на плавателния ми съд да се възхищават дори и карибските пирати.

Общо взето, корабът ми стана толкова хубав, че единственото, което ми остана да направя, е да се кача на него и да обиколя света. Преплувах хиляди непознати води, посетих много живописни кътчета земя, в някои от които попаднах на странни племена, растителност и животни.

След толкова приключения и емоции обаче, най-накрая го открих... Плажът. Беше заобиколен отвсякъде с кристално чиста вода, абсолютно пуст, с китни палми, наредени в редица, почти до водата.

А на видно място, под сянката на симпатично кокосово дърво, беше поставен широк и удобен шезлонг. На облегалката му пък, няма майтап, беше изписано моето име.

Не чаках втора покана. Настаних се блажено на него и, хоп!, изведнъж от дясната ми страна, като в приказка, се появи ниска масичка, върху която някой беше поставил кошничка с вкусни тропически плодове. Минути по-късно приятен бриз погали лицето ми и усещането за пълен релакс и спокойствие ме обзе напълно. Отпуснах се и затворих очи.

inm.comКогато ги отворих, осъзнах, че се намирам в стаята си, седнала върху обикновеното си, но любимо, фитнес шалте. А единственият "плаж", който се виждаше на хоризонта, бе... собствената ми спалня :)

Познахте, за съжаление, нямам нито кораб, нито приятели туземци. А през последните дни пътувам най-вече чрез... въображението си.

Но Плажът съществува, не ви лъжа. И, без да се хваля, си е само мой, частен е. Най-готиното е, че не съм продала душата си, за да го притежавам. Измислих си го, затова го има.

Пътувам до него почти всеки ден. Мислено, разбира се. Той е моето въображаемо място, на което отивам да си почивам, когато ежедневните грижи започнат да ме заливат като снежна лавина.

Тук, поне за малко, оставам наистина сама със себе си. За миг се заслушвам в тишината, възвръщам хармонията си и после отново стягам багажа за реалността. Да, цялото пътуване трае няколко минути, но след него се чувствам наистина преродена.

Затова ви предлагам и вие да си измислите плаж. Украсете представата си за него, както намерите за добре. Ваш си е все пак. Посещавайте го винаги, когато смятате, че имате нужда. Сигурна съм, че ще ви помогне да контролирате стреса в живота си и ще ви помогне да се чувствате по-спокойни и уравновесени.

Е, приятно пътуване, приятели :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май