Пряко включване по британска телевизия: Извънземни предупредиха човечеството за опасност

Пряко включване по британска телевизия: Извънземни предупредиха човечеството за опасност

Земните жители многократно са се обръщали към представители на други извънземни цивилизации, изпращайки съобщения под формата на радиосигнали и изстрелвайки сателити с информация на адреса, на "който я намери". Може би и извънземните някога са контактували с човечеството.

В събота, 26 ноември 1977 г., говорителят на Независимия орган за радиоразпръскване (IBA) Андрю Гарнър рутинно чете новинарския бюлетин. Изведнъж картината става на ивици, силата на гласа на диктора спада до едва доловимо ниво. Вместо това зрителите чуват странна реч. Глас с механичен оттенък (днес повечето от нас биха нарекли такъв глас "синтезиран на компютър") спокойно, бавно, подредено и без емоция чете "Призив към човечеството".

Говорителят се представя като Врилон, представител на Галактическото командване на Ащар. Той казва, че Ащар следи живота на Земята от много години и виждайки как човечеството неизбежно се движи към своя край, смята за свой дълг да предупреди земляните за пагубността на избрания път. Основната опасност за човечеството са опитите му с "оръжието на злото" – ядрената енергия. Ащар призовава за световно премахване на всички форми на ядрена енергия. Дори мирното ѝ прилагане в крайна сметка ще доведе до катастрофа. Всички "оръжия на злото" трябва да бъдат унищожени и забранени завинаги. Алтернативата би била планетарна катастрофа и бягство на хора от Земята.

Врилон говори 3 минути и 47 секунди. Когато излъчването се нормализира, анимационен филм тръгва по телевизията според програмата, но следват хиляди обаждания до офиса на IBA и полицията. Разследването така и не установява как се е случило странното събитие. Официалните власти все още смятат Апела към човечеството за глупава шега, а уфолозите – за опит на извънземни да предупредят човечеството за надвисналата опасност. И всяка версия има право на съществуване.

ключови думи:
извънземни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май