Релакс зона на седмицата: Bushmans Kloof

Някъде, в Южна Африка
Релакс зона на седмицата: Bushmans Kloof

Адски много ще ни зарадвате, ако с този материал сме успели да ви накараме да планирате следващата си ваканция сред природата. Е, да може да изчакате времето да се постопли, или просто да се снабдите с подходяща екипировка за почивка на открито.

Но докато го направите, ви съветваме да пратите мечтите си в отпуск, на ето това готино, райско кътче в Южна Африка. Където, на практика, няма да им липсват никакви удобства. Даже обратното.

Bushmans Kloof е едновременно природен резерват и частен спа туристически комплекс, намиращи се в перфектна комбинация помежду си. Разположен е приблизително на три часа път с кола от Кейптаун, в подножието на внушителна планинска верига.

Областта е дом на повече от 150 вида птици и 35 вида бозайници, между които рядко срещаната, чаровно дребничка, планинска зебра. Освен това, на неговата територия се разполагат интересни скали и пещери с многовековна история.

Bushmans Kloof

Какво излиза ли? Че тук човек може да наблюдава целия този животински свят и уникална природа от... прозореца на уютна, подредена с вкус, стая.

Всъщност, помещенията в комплекса са общо 16 (могат да приютят 36 гости), а седем от тях са обзаведени като за кралски особи. Така да се каже, луксът в интериора им е приоритет. Декорирани са в меки, светли цветове, а мебелировката е семпла, но очарователна.

Bushmans Kloof

Bushmans Kloof

Всяка стая гледа към живописна ботаническа градина, пълна с интересна растителност, цветя и билки. Въпреки че романтичните убежища са екипирани с климатик, гостите биха могли да се разхладят и в четирите големи басейна на центъра, един от които, всъщност, е топъл.

А когато посетителите огладнеят, имат пълното право да потънат в кулинарните изкушения на големия гурме ресторант. Той може да се похвали с разнообразно и любопитно меню, с включени традиционни специалитети.

Но! Безспорно спа комплексът е най-приятната изненада на африканския оазис. Той е разделен на няколко зони - вътрешна и две външни, а всички те предлагат цял тон прекрасни, успокояващи процедури, между които масаж с горещи камъни, вана с мляко, ексфолиращи терапии и даже африкански масаж с крака.

Bushmans Kloof

Bushmans Kloof

Интересното е, че повечето спа сесии са със завидна продължителност (разбирайте, над 70 минути) и обещават да стопят стреса в тялото на всеки клиент за нула време. Виждате ли се – там, заобиколени от мини зебри и шарени пеперуди, в ръцете на опитен, секси масажист? Ние смятаме, че добре ще се вържем с обстановката, да.

Bushmans Kloof

Но това, което най-много ни привлече в тази екзотична, релакс дестинация, е че тя предлага уникални възможности за активна почивка. Автомобилна разходка из резервата по изгрев слънце, вълнуващо сафари + образователно разглеждане на пещерите, хайкинг приключения, риболов, колоездене и още, и още вдъхновяващи инициативи, които бихме пробвали на драго сърце.

Bushmans Kloof

От опит знаем, че спортните ваканции носят само положителни емоции. И, да, скъпи са до нeмай-къде, но мечтите са освободени от данъци :) 

Е, разгледайте галерията! Сигурни сме, че ще ви подейства вдъхновяващо ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май