Релакс зона на седмицата: Hotel de la Paix, Лаос

Тишина и спокойствие
Релакс зона на седмицата: Hotel de la Paix, Лаос

Тъй като мечтите ни се оплакаха, че от неделя не сме ги пращали на почивка, днес решихме отново да ги поразходим по света, нали сме добри. А понеже сме фенове на неподправената екзотика, ще ги насочим да пътуват към Лаос – държава и някогашна френска колония, простираща се в Югоизточна Азия.

А, за да конкретизираме географски локацията, всички заедно отиваме в Луанг Прабанг – една от 16-те провинции на азиатската страна. Там, в град със същото име, е разположен уникален спа комплекс, в който не само мечтите ни, но и ние бихме си почивали с удоволствие.

Не е случайно, че той се казва Hotel de la Paiх. В буквален превод от френски език словосъчетанието означава "хотел на мира". И наистина! Комплексът буквално е потънал в спокойствие и тишина.

Самият Луанг Прабанг е вълшебно място, "загърнато" от буйна растителност и сякаш замръзнало във времето. Тук автомобилният трафик е сведен до минимум, а местните се придвижват главно пеша и в най-разпространения случай - с рикши (т. нар. тук-тук). Освен това, тихото селище е пълно с манастири и храмове, които му придават романтична мистика и тайнственост.

Hotel de la Paiх

Hotel de la Paiх

Що се отнася до "мирния" хотел, той разполага с 23 луксозни помещения, всяко от които е декорирано с вкус и въображение. В интериора им се наблюдават детайли от традиционния азиатски и лаоски дизайн, в комбинация с модерни мотиви. Меки диванчета, легла и кресла съставляват по-голямата част от мебелировката. A нежни венчелистчета на ароматни цветя са пръснати наоколо и засилват интимността на атмосферата.

Hotel de la Paiх

Hotel de la Paiх

Бонусът са огромните градини и балкони, с които са свързани стаите. Има и още една изненада: по желание на клиента външна вана може да бъде сложена в двора на градините. Четири от стаите пък могат да се похвалят със спретнати външни басейни.

Като заговорихме за удоволствия, нека набързо надникнем и в спа комплекса на Hotel de la Paiх. Обособената зона за релакс се състои от четири двойни зали, свързани помежду си.

Предлаганите спа услуги са разнообразни и най-вече представляват традиционни сгряващи и масажни процедури. Готиното е, че терапиите са със завидна продължителност и обещават чудно разпускане.

Hotel de la Paiх

Hotel de la Paiх

Огромният външен басейн пък е идеалното място, на което човек да прекара следобеда си с интересна книга в ръка.

Hotel de la Paiх

А когато огладнее, трябва само да изприпка до един от двата ресторанта на хотела, където се предлагат разнообразни азиатски ястия и традиционна лаоска кухня. Интересното е, че над едното заведение има кулинарно училище. Всеки желаещ може да се запише на готварски курс и по време на ваканцията си да се научи да приготвя интересни специалитети.

Hotel de la Paiх

На 5 минути разстояние от комплекса има още едно ресторанче с престижна репутация. С две думи: възможностите за похапване са доста.

След всичко казано дотук, сигурно и вашите мечти вече пътуват към Лаос, нали? Радваме се.

В случай обаче, че решите наистина да направите това пътешествие, имайте предвид, че то е скъпо удоволствие. Като цяло, най-големият разход са самолетните билети - Азия е далече, не забравяйте това. От друга страна, цената на една нощувка в Hotel de la Paiх, с включена закуска + наем за колело + още няколко екстри, започва от... 345 долара. И не е ясно до къде стига =)

Но, както обичаме да казваме, човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Обратното също е вярно...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май