Релакс зона на седмицата: Три корони

Приказен оазис в сърцето на швейцарските Алпи
Релакс зона на седмицата: Три корони

Няма нищо по-разкошно от зима в планината! Обожаваме приказната белота и свежестта на природата, специфичния аромат на току-що хвърлено парче дърво в камината, докосването на топло одеяло...

В този ред на мисли, въображаемото ни пътуване до Вербие – един от най-впечатляващите курорти в швейцарските Алпи, е някак съвсем логично. Тук се намира мини комплексът Trois Couronnes (Три корони), който на мига ни завладя с умопомрачителен изглед към околността и впечатляващ интериор.

766111Luxury TreatsВсъщност, короните неслучайно са три :) Комплексът се състои от 3 отделни шалета, построени според местните традиции: с много камък и дърво. Вътрешното оформление е добре балансирано, съчетавайки винтидж обзавеждане и автентични алпийски детайли с модерни акценти за максимален комфорт.

Оригинални камини от камък, полилеи от ковано желязо, каменни мивки с антикварна стойност, дървена облицовка по таваните, подовете и стените, запазена от 18-ти и 19-ти век, са само част от очарованието на планинския комплекс.

Трите отделни вили имат топла, подземна връзка помежду си, която от малка галерия се прелива в просторна трапезария. Отделно, гостите разполагат с голяма кухня, още една трапезария и обширно, отворено дневно пространство.

Спалните са общо 8, обзаведени с двойни легла. Всички разполагат със собствена баня, някои – и с вана.

766028Luxury Retreats

Едно от шалетата е превърнато в спа оазис, където напрежението – психическо и физическо, се топи със скоростта на светлината. Релакс зоната разполага с басейн, турска баня, сауна и кът за отдих, в който гостите могат да си почиват в люлки и хамаци, за разнообразие.

766040Luxury Retreats

Най-забележително обаче е външното джакузи, разположено на тераса с изглед, който не подлежи на описание.

766054Luxury Retreats

Гостите могат още да дегустират различни вина в избата, където има и специален кът за целта, наричан от местните Carnotzet (място, където домакинът на избата кани гостите си да опитат виното му след вечеря; френската дума carnotzet има това значение само в швейцарските Алпи).

766036Luxury Retreats

Домашният кино салон пък е оборудван професионално и предлага истинско кино изживяване... по халат, например ;)

Едно от най-големите достойнства на Трите корони обаче е еко елементът в тях: това е най-голямото природосъобразно шале във Вербие. Отоплението се осъществява чрез система, захранвана от геотермални води, а необходимото електричество се осигурява чрез соларни панели.

766110WikimediaГлетчерът Grand Combin, гледан от ВербиеИ като споменахме Вербие, добре е да отбележим, че това е най-популярното място за зимни спортове извън пистите. И тъй като наоколо има глетчери и склонове, покрити със сняг целогодишно, мястото е особено популярно сред професионални състезатели по ски, сноуборд, биатлон.

Възможностите за спорт наистина са много. Само ще споменем, че пистите са общо 33, като надморското равнище варира от 1500 м, на колкото се намира самия курорт, до 3330 м (Мон Форт). През лятото пък трасетата за планински преходи и катерене са с обща дължина над 400 км.

В този ред на мисли, комплексът Три корони се отдава под наем през цялата година. Цените варират от малко над 9500 щатски долара до над 25 000 за периода около Коледно-новогодишните празници. Това е цената за нощувка за целия комплекс, в който могат да бъдат настанени максимум 15 човека за период от поне 7 нощувки.

В сумата е включена закуска, вечеря, следобедна закуска след връщане от пистите, вино лист, ползване на всички удобства в шалетата и др. Цената включва още персонал от 4 човека: мениджър, готвач, чистач и портиер, като мениджърът може да бъде използван и като шофьор наоколо.

А ние се размечтахме за онази гледка... Не пропускайте галерията за още вълшебни кадри от Трите корони :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март