Ретроградният Плутон: Време за интриги и фалш

Ретроградният Плутон: Време за интриги и фалш

Ретроградният Плутон обърква много от настроенията в интимния фронт, като помага на кръшкачите и пречи на любовта.

Това твърдят водещи световни астролози. В момента Плутон е ретрограден и ще бъде такъв до 4 октомври в съзвездие Козирог. Сложна комбинация от различни енергии, които усилват мрачната страна на тези небесни образувания.

За астрономите Плутон не е планета, а планетоид. Но за астролозите Плутон си е чиста планета, при това една от важните, оказващи силно влияние върху съдбините на хората, пише "Телеграф".

Объркване

Макар и да не е толкова честа, както при Венера, Марс и Меркурий, то тази ретро фаза на Плутон също обърква доста неща. В личен план тя е по-подходяща за секс и забежки без обвързване, а най-вече за кръшкане, като направо пречи на любовта. В този период всички кавги между двойките могат да се превърнат в големи раздели и непоправими вражди.

Според астролози, далечното светило пречи на любовта и разбирателството. Тази планета в ретро фазата си обърква мислите на хората. Създава възможности подозрения, сплетни и съмнения да излязат на преден план. С няколко думи – това е време за интриги и много фалш.

Финанси

Ретроградният Плутон помага фалита на зле стопанисвани финансови институции и банки (класически пример за това е случаят с "Лемън брадърс", от чийто фалит тръгна световната финансова криза миналото десетилетие). Подпомага инфлацията. Предизвиква огромно количество конфликти на финансова основа. Време за измами.

Сега единаците са на власт, а в колективите се появяват пробойни, които трудно могат да бъдат запушени.

Астролозите обаче съветват да не се нарушават главните морални норми в името на парите. Кражбите във всякакви мащаби ще са крайно опасни и едва ли не могат да свършат с пребиване с камъни.

Във финансовата сфера по-слабите ще бъдат подложени на по-голям натиск. Ще има опити за колективен гняв, твърдят астролози. Честолюбието обаче не трябва да бъде оставяно на воля, а да се ограничава.

Парите трябва с максимална отговорност и пресметливост да се харчат, дават своите съвети астролозите. Всяка инвестиция трябва да бъде много добре премислена. Съветът е, че ако не намерите способ как да си харчите парите, по-добре е да отложите изразходването им за добри времена. Но все пак има има голяма вероятност прахосниците да бъдат разочаровани в крайна сметка. Регроградното небесно светило обаче дава отлична възможност за работа и обучение в областта на финансите, като придобитите умения могат лесно да се приложат след излизането от фазата.

Стрес

Ако се вярва на астролозите, то ретроградният Плутон предопределя здравословен стрес. Организмът ще бъде изложен на по-силни и външни, и вътрешни влияния. Опасността към зависимости или връщането към стари такива е доста по-силна от преди. Настроенията много по-лесно ще се сменят. Плутон замъглява разсъдъка и често ни помага да виждаме нещата така, както бихме искали, а не каквито са в реалността. Затова трезвото мислене е на почит и с успех в ретро фазата.

Ретроградният Плутон влияе и на колективното мислене. Обърква общественото мнение и го води по опасно острие. Но това е и време за развихряне на добрата дипломация, която в такъв период може да постигне наистина големи успехи.

По астрологично определение се смята, че Плутон формира мнението не на човека като отделна единица, а на големите маси от хора. Той не е причината за вълнения и раздори, а е катализаторът на тези революционни и кризисни процеси (за пример могат да се дадат настроенията в Шри Ланка, където обеднелите тълпи завладяха президентския дворец с идеята да се нахранят от запасите в кухнята). Изважда наяве дълго прикривани тайни и опасения. Извежда на преден план дълбоките ни страхове и нашата ненавист. Опасно време, но то може лесно да бъде преодоляно с позитивизъм и задружни усилия, завършват с почти оптимизъм астролозите.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май