Търсач №1 на НЛО: Извънземните са тук, но не ги разпознаваме!

Търсач №1 на НЛО: Извънземните са тук, но не ги разпознаваме!

Легендарната Джил Тартър е най-прочутият търсач на извънземен живот във вселената. Работила е по различни астрономически проекти, била е консултант на НАСА.

Сп. "Дискавър" я обявява през 2002 г. за една от 50-те най-влиятелни жени в науката за всички времена. Смята се, че нейните проекти и идеи ще бъдат реализирани в следващите десетилетия. 78-годишната Джил все още продължава активно да работи. В науката много нашумя нейният спор навремето със Стивън Хокинг, който смяташе, че не трябва активно да търсим извънземни, защото те може да са с лоши намерения и в един момент ще дойдат и ще ни унищожат. Той активно нападаше и пускането на космическите апарати "Вояджър". Докато Джил е на точно противоположното мнение. Тя подкрепя проектите за изследване на дълбокия Космос отвъд границите на Слънчевата система.

Също така смята, че трябва да правим постоянни опити за свързване с извънземен разум. Убедена е, че има множество напреднали цивилизации във вселената.

В най-скорошното си интервю тя споделя: "Извънземните са тук, но ние не ги разпознаваме. Но се стараем да се усъвършенстваме и вярвам, че рано или късно ще установим контакт с извънземни разумни същества. Вселената е огромна и може би все още не търсим на правилните места или не използваме правилните инструменти. Надявам се, че ние като хора ще оцелеем достатъчно дълго, за да разберем правилния начин за търсене".

ключови думи:
извънземни НЛО

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май