Хакуна матата, живей спокойно

Поне от време на време...
Хакуна матата, живей спокойно

Вече разбрахте, че сме големи фенове на анимационните герои. Иначе казано, не пропускаме близка среща с тях :)

А едни от любимите ни рисувани персонажи са добре известните на цял свят Тимон и Пумба. О, да! Обожаваме смешното прасе и неговия приятел – шантавия сурикат.

Всъщност, верните другари се появяват на голям екран още през далечната 1994-та година в първия филм за Цар Лъв и, логично, веднага печелят любовта на феновете. Образите им са толкова успешни и пленителни, че малко по-късно Уолт Дисни стартира излъчването на самостоятелен сериал с тях.

Освен, че са забавни и смешни обаче, Тимон и Пумба впечатляват и с крайно позитивния си поглед към... всичко. Тяхната житейска философия е простичка и може да бъде формулирана накратко в три думи – живот без грижи или т. нар. от тях хакуна матата модел. Каквото и да им се случва, прасето и сурикатът продължават напред, редовно с песен на уста ;)

outnow.ch

Като оставим настрана факта, че хакуна матата е почти неприложима в реалността, любимите ни анимационни герои винаги ни карат да се замислим. 

Мислим, мислим, мислим... 

Може би прекалено много се тревожим за неща, които не зависят от нас. Вместо да си почиваме, непрекъснато товарим съзнанието си с незначителни проблеми. Измъчват ни вече взети решения, минали събития и ситуации и т.н. 

А би било много хубаво, ако от време на време минаваме от по-хубавата страна на живота – на спокойствието. Да, съществуване без проблеми безспорно е утопия, но... Винаги можем да направим нещо за себе си, за да се почувстваме по-щастливи.

В духа на тези размисли и страсти, ще ви поканим да попеете и да потанцувате с Тимон и Пумба във видеото:) Надяваме се, че с официалното начало на лятото и с приближаващия край на тази седмица задължително ще се отдадете на хакуна матата поне през почивните дни ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май