Човекът, който си инжектира змийска отрова

Човекът, който си инжектира змийска отрова

Рок певецът Стив Лудвин си инжектира змийска отрова от 30 години. През последните 30 години Стив Лудвин провежда противоречивата си практика да събира отрова от различни отровни змии и да я поглъща и да се инжектира с нея.

 Змийската отрова е сложен коктейл от протеини и пептиди. Различните змии притежават различна отрова и всяка от тях може да има различен ефект върху човешкото тяло, от мъчителна болка до продължително разпадане на тъканите и дори смърт. 

Идеята да се инжектира отрова – а именно за самоимунизация – дойде при Лудвин след среща с Бил Хааст на 10-годишна възраст.

Стив решава да се подложи на този експеримент и той пие и си инжектира отрова от някои от най-смъртоносните змии.

От 1948г. Хааст провежда имунизационна програма, в която изследва дали може да изгради имунитет срещу змийска отрова, карайки един млад Лудвин да се замисли дали собственото му излагане на малки количества отрова в крайна сметка може да доведе до защита срещу тяхната отрова.

Оттогава цената на подобни лекарства нараства, което означава, че хората в развиващите се страни, където се срещат най-много ухапвания от змии, или не могат да намерят тези лекарства, или не могат да си ги позволят.

По ирония на съдбата Стив е на прага на нещо монументално, разработването на анти-отрова, получена от човека, която потенциално може да спаси хиляди човешки и животински животи.

Източник: Spiritell.com

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март