100 години танци

В 100 секунди :)
100 години танци

За да разберете колко много ми се танцува днес, просто трябва да надникнете под... бюрото ми ;)

Точно сега крачетата ми се поклащат в ритъм, без дори в стаята да звучи музика. Не, не ги движа от нерви. Просто така ми идва отвътре...

А, ако и вие сте влюбени в танците толкова, колкото аз, ще побързам да ви поздравя с едно много готино видео. Попаднах на него съвсем случайно преди няколко дни и страшно ми хареса.

Всъщност, то се появява в интернет още през 2011-та и е създадено по повод откриването на голям търговски център в Англия.

Та, в клипа симпатична млада двойка танцува в продължение на малко повече от минута, пресъздавайки историята на танците (или по-скоро - на модата в обличането) от 1911 г. до 2011 г., което са точно 100 години.

През тези няколко секунди сладурите демонстрират разнообразни движения от характерни за различните периоди стилове в танцуването. Логично, облеклото им също се променя непрекъснато, за да покаже измененията в модните тенденции.

Годините минават, а днес танците са други... Но приятните усещания, които носят, остават. Те са чудесна физическа дейност, евтина и лесна антистрес терапия, както и начин за забавно и завладяващо общуване с другите.

Иначе казано, практикувайте ги винаги, когато имате възможност. Вкъщи или в клуба. Сами или с приятели. До края на живота си :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май