9 причини, обясняващи защо сте сами

9 причини, обясняващи защо сте сами

Хората сме много различни. Някои се чувстват изключително добре, когато са необвързани, докато други непрекъснато прибързват във връзките си, защото не могат да понесат да бъдат без партньор. Ако сте от втория вид хора, то вие най-вероятно често се притеснявате, когато излизате на среща, тъй като през по-голямата част от времето си внушавате, че не се справяте добре. Вижте причините, които вероятно могат да обяснят защо сте сами.

Ето кои са нещата, които-най-вероятно са причината да сте сами.

Все още мислите за предишната си връзка 

Смятате, че не сте готови. Да, прекратяването на една връзка не е никак приятно чувство и е много трудно. Всички спомени, добри или лоши, болката, смеха, щастието - страхувате се, защото те не отминават. Но трябва да се справите с това. Носенето на негативни емоции само ви пречи да срещнете човека, който може да се окаже вашата бъдеща половинка.

 Смятате, че не заслужавате да сте обвързани

Смятате ли, че не заслужавате да сте щастливи, защото не ви е провървяло в предишни връзки? Може би ви е останала травма от преживяното, но това не бива да ви спира да опитвате. Всеки заслужава да е щастлив, просто трябва да се поучите от грешките си, а не да ги повтаряте.

Чувствате се притиснати и отчаяно излизате по срещи

Осъзнавате колко силно семейството и близките ви искат да си намерите половинка. Всичките ви приятели имат връзки. Дори и да не се страхувате да останете сами за определен период, този обществен натиск ще започне да ви влияе. Твърде вероятно е да започнете да поставяте под въпрос качествата си и да се депресирате. А никой не обича усещането за отчаяние на среща.

Смятате, че не сте достатъчно добри

Запомнете, че увереността е ключът към успеха! Ниската самооценка е проблем, който често ни кара да се изолираме от местата, на които е възможно да срещнем подходящите хора.

Нямате представа какво искате

Има някои грешки, които необвързаните допускат и това рефлектира върху отношенията им. Случва се много често да не знаем какво точно искаме в даден момент. Имате цялото време на света, в което да размислите, да разберете кои са приоритетите ви и да започнете да ги поставяте на първо място!

Използвате времето като оправдание

А оправданията са глупаво нещо. Случва се хората да отлагат търсенето на половинка, просто защото не са достатъчно смели.

Не сте доволни от себе си

Докато не се научите да се чувствате добре в кожата си и щастливи от това, което сте, щастливата връзка ще остане просто мечта. Не ние намираме любовта, а тя нас. Няма да я получите, докато я чакате, а докато се чувствате достатъчно добре, за да ви срещне!

Имате високи, нереалистични, дори приказни очаквания

Нека бъдем честни — перфектните неща ги има само в приказките. Истинският живот е доста по-объркан, а и ние, хората, също не сме перфектни. Филмите и книгите, в които сюжетната линия винаги е идеално романтична са художествена измислица. Не са живота.

Прекалено придирчиви сте

Понякога хората забравят, че техните бъдещи партньори също са хора със своите слабости и недостатъци. Хубаво е да имате стандарти, но преди това се уверете, че те не ви пречат да срещнете добър партньор и просто да го подминете.


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април