Вдъхновени от децата

Защото са забавни и пълни с идеи
Вдъхновени от децата

Ах, малчуганите! Ако питате мен, те са един непресъхващ извор на вдъхновение. Толкова са креативни, умни и забавни, че само докато ги гледаш как щъкат наляво-надясно, може да ти хрумне поне една добра идея.

Убедена съм, че ние бихме могли да научим много, ама много от тях. Какво? Като, например, това да не се взимаме прекалено насериозно. И още: да се забавляваме повече и да творим с широк замах (пък каквото се получи). Да фантазираме, защото можем. И не на последно място - да не спираме да се движим!

А, за да се убедите колко надъхващи все пак могат да бъдат децата, ще ви запозная с две страхотни момиченца. Те се казват Кристин и Кайла и са дъщери на американския фотограф Джейсън Лий.

Като всички хлапета, сладуранките обичат да тичат, да правят лудории и да измислят нови и интересни начини да вдигат къщата на балон. Преди няколко години пък, инспириран от ежедневните им пакости, баща им създава блог, в който започва да публикува забавни техни снимки.

За нула време блогът печели многобройни почитатели, а мистър Лий заслужено получава титлата "креативния татко". Защото, както ще се уверите сами, фотографиите са адски уникални и могат да разсмеят всеки.

Всъщност, зад създаването на проекта лежи и един друг, личен мотив. През 2006 година майката на Джейсън се разболява от рак. 

Kristin and Kayla

А понеже, като всички по-малки деца, Кристин и Кайла боледуват непрекъснато и, в резултат, не могат да посещават баба си в болницата, фотографът решава да направи нещо по въпроса.

Така, той създава страхотен онлайн дневник, в който всеки ден документира по някое ново приключение на калпазанките. По този начин майка му получава възможността да се радва на внучките си, макар и от разстояние.

Към днешна дата, двете сестрички вече са пораснали, но продължават да спретват същите щуротии. И въпреки че Джейсън вече по-рядко публикува техни снимки, той признава, че дъщерите му продължават да го вдъхновяват. И, че безспорно го правят най-щастливия татко на света.

А, ако разгледате фотосите в галерията, ще пожелаете и вие да си имате две такива разбойнички вкъщи.

Но, ако нямате, нищо не ви пречи да потърсите детето вътре в себе си. Нещо повече, позволете му да се развихри, защото, сигурна съм, ще бъдете очаровани. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май