Внимавайте! Това са знаците, че някой ви завижда!

Внимавайте! Това са знаците, че някой ви завижда!

Светът би бил прекрасен, ако нямаше завист. Но за жалост, животът постоянно ни среща със завистливи хора – познати, роднини, колеги, приятели, дори понякога и любимия човек. Завистта невинаги е видима. Тя може да е прикрита под дългогодишно познанство или приятелство, успешно бизнес партньорство. Да звучи като градивна критика, подкрепа. Могат да ви завиждат хора, които са много по-добре уредени от вас като социален статус.

Когато открием, че някой ни завижда, често се питаме защо това се случва. Защо хората си завиждат? Може би е същност, с която човекът се е родил, ниско самочувствие и т. н.

Как да разберете дали някой ви завижда? Вижте 10 знака.

1. Завистливите хора ще ви засипват с фалшиви похвали и неискрени комплименти. Обикновено завистниците се опитват да убедят останалите, че не са такива. Но изражението на лицето им и интонирането в гласа, винаги ги издават.

2. Не се радват искрено за постиженията ви. Завистливият човек никога няма да се зарадва искрено за вас, дори и да прави невъзможното да ви убеди, че ви подкрепя.

3. Парадират с успехите си повече от действителните си заслуги. Завистливият човек често се изтъква – колко е можещ, колко е възпитан, колко е интелигентен. Може дори да се сравнява с вас, казвайки ви, че той е учил в по-престижни училища и университети от вас.

4. Завистливите хора умишлено дават лоши съвети. За да ви объркат, навредят, злепоставят, за да сте по-зле от тях.

5. Те са много конкурентни с вас. В природата на завистниците е да се чувстват зле в компанията на човек, който е харесван и изпъква пред останалите, дори когато не прави нищо. В резултат на това те са много конкурентни (за всичко в живота), особено ако това се окаже ваш колега в работата, университета, ваша приятелка или приятел.

6. Още един знак, че някой ви завижда е това, че той празнува вашите провали, пише az-jenata.bg. Завистливите хора празнуват вашите провали, когато ви се случи нещо дребно и неприятно в ежедневието, когато имате лични или служебни проблеми и т. н. Те ще бъдат в необичайно добро настроение след вашия провал, а след това ще имат смелостта да бъдат приятелски настроени и да ви дадат фалшива утеха.

7. Говорят зад гърба ви. Те може да не се заяждат с вас, да ви се усмихват и да са много мили, но всъщност да са подмолни и да действат зад гърба ви. Клюки по ваш адрес, игнориране от различни процеси, като спестяване на важна информация за работния процес, игнориране от приятелски събирания и т. н.

8. Те просто ви мразят без никаква причина. Разбира се това ги прави още по-несигурни в себе си. И поради този факт те ви мразят във всеки аспект и показват тази омраза по всякакъв възможен начин, дори и да няма никакъв смисъл от нея.

9. Те са клюкари и знаят всичко за вас. Те са обсебени от това да ви мразят. Постоянно ровят, за да разберат какво се случва в живота ви, не пропускат да ви обсъждат с колеги, приятели, познати.

 

 

 

10. Казват, че не завиждат на другите. Нима има човек, който никога не е завиждал на никого за нищо? Дори и тези, които си имат всичко в живота, проявяват завист.

ключови думи:
завист

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май