Достъпен ли е луксът на Club Med?

На това, както и на още въпроси, ни отговори Мария Гълъбова, представител на веригата у нас
Достъпен ли е луксът на Club Med?

Неотдавна споменахме Club Med в един особено чаровен контекст – този на Малдивите.

Компанията с над 60-годишна история се смята за първооткривател на идеята за all-inclusive в света на туризма и е известна с качеството на услугите, които предлага, както и с персоналното си отношение към всеки свой клиент.

Съвсем отскоро Club Med има свой представител и у нас в лицето на Travel Business Services (TBS), чийто изпълнителен директор е Мария Гълъбова. Като запалени пътешественици, решихме да си поговорим с нея и да научим повече подробности за интересното й начинание.

Така разбрахме, че Мария е заклет франкофон – завършила е образованието си във Франция и е живяла там почти 10 години. И това си личи веднага по женствените й маниери и безупречната й, ефирна визия.

Споделя, че пребиваването й в родината на шампанското я променило с много неща, които трудно може да опише с няколко изречения, но най-вече я направило "по-отворена към света".

Партньорството с Club Med станало случайно, но съвсем резонно. Семейно пътуване до курорта Синай Бей в Египет накарало госпожа Гълъбова да се влюби във веригата ваканционни селища.

"За мен това пътешествие беше специално, защото беше помислено и за най-дребния детайл и нищо не ми липсваше. Особено много ми хареса това, че не плащаш нито лев повече, отколкото си предвидил, всичко е включено в цената – трансферите до хотела; по време на круизи не плащаш допълнителни такси, дори на местата за престой; нямаш допълнителни разходи за храна, учители за гмуркане, например, и т.н. Дори бакшишите са забранени", обяснява Мария.

Смята, че това е наистина атрактивно за българския турист, който все по-често пътува в чужбина и много държи на съотношението качество-цена. Именно в това се крие предимството на Club Med, според нея. Както и в уникалната услуга all-inclusive, която е по-специална и силно персонализирана – за всеки гост се грижи т. нар. Gentle Organizer (GO). Въпросният служител е готов да удовлетвори и най-смелите желания на почиващите.

Точно това се случва и с госпожа Гълъбова и съпруга й в Египет. Двамата поискали лодка за романтична разходка с техни приятели, а от комплекса им предоставили цяла яхта. По принцип тя била предназначена за 40 човека, но служителите в Синай Бей я опразнили и подготвили специално за две двойки.

Мария изтъква и още едно предимство на курортите, които представлява, а именно отношението към децата. В много от локациите има детски клубове, където малчуганите са разпределени по възрастови групи и всеки ден им се създават различни забавления. За тях се грижат квалифицирани специалисти с адекватна подготовка и така родителите могат да почиват пълноценно, без да се тревожат за хлапетата си.

Една от сравнително новите инициативи на Club Med е обособяването на екокътчета за отдих, които са в постоянна връзка със заобикалящата ги природа и в същото време се опитват да я щадят максимално.

"Такъв курорт, например, е Cherating Beach Resort в Малайзия, който е известен с огромните си, недокоснати от човешка ръка гори и бели плажове. Мястото обхваща природен резерват, където защитени видове костенурки снасят яйцата си. Други локации с екокурорти са Мексико, Доминиканската република и Франция", пояснява госпожа Гълъбова.

Тя споделя, че предпочита активната почивка – харесва спокойствието, но и възможностите за спорт, разходки и други занимания. А това е и мотото на партньорите й от Club Med.

Ваканционните им селища предлагат разнообразни забавления, взависимост от локацията си. Всяко едно обаче предлага възможности както за семейни игри, така и за индивидуални или групови преживявания – часове по йога, игрища за баскетбол, футбол, голф, петанг, тенис кортове и какво ли още не. Разбира се, спа центровете с безброй възможности за възстановителни процедури също са задължителни.

Самата Мария казва, че обожава плуването и тениса, ходи и на йога, но избягва диетите. Предпочита да се храни балансирано с леки изключения, когато се отдава на някои свои изкушения. Веруюто й е да не прекалява с тях.

Естествено, идва въпросът до каква степен българинът може да си позволи почивка в някой от впечатляващите курорти, за които говори изпълнителният директор на TBS.

И тя отговаря веднага: "Смятам, че това е достъпен туризъм, защото цените се движат между 900 и 3000 евро, но същевременно е луксозен, защото е помислено за всеки детайл, така че човек да е спокоен и да не се притеснява за нищо. Едно от най-важните неща е, че всичко е включено предварително в цената и почиващите не доплащат за нищо. А това дава възможност, особено във времена на финансови затруднения, човек да следи стриктно бюджета си".

Така разбрахме, че 7-дневна почивка за двама през август в египетския курорт Синай Бей струва 2558 евро, а месец по-късно вече е 1932 евро. Курортът е означен с 4 триножника според вътрешната система за квалификация на комплексите от веригата, която горе-долу се препокрива с обичайните звезди.

От същата категория са и селищата Да Балайа в Португалия и Греголимано в Гърция. Ваканция при горните условия през август би струвала 2882 евро в другия край на Европа и 3490 евро в южната ни съседка. През септември цените са съответно 1642 и 1454 евро.

В турския курорт Кемер и мароканския Маракеш ла Медина цените са малко по-ниски, тъй като те имат по 3 триножника. Така цената за 1-седмичен престой за 2 човека през август в първото селище е 2058 евро, а през септември – 1462 евро. За същите условия в Мароко желаещите трябва да си приготвят 1118 евро в разгара на лятото и 860 през последния му месец.

Разбира се, всеки може сам да прецени дали тоа е достъпен лукс. Ако сте успели или успеете да се докоснете до него, ще се радваме да споделите своето мнение с нас. Ние планираме едно такова пътуване през зимата, така че стискайте палци :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май