Една нестандартна спортна мотивация

Стефани прикова вниманието към себе си не заради своите лични или професионали заслуги, а заради своя корем
Една нестандартна спортна мотивация

Когато се заговори за спортна мотивация сме свикнали да виждаме стегнати тела и оформени мускули. В случая обаче става дума за тялото и духа като едно цяло. Историята на Стефани, която нашумя в световните медии, е историята на една нетипична спортистка. Тя е майка на две деца, съпруга и професионален състезател по бягане.

Това, за което Стефани стана известна в медийното пространство обаче, е нейният корем. След втората бременност той увисва и започва да привлича нежелано внимание и да предизвиква дискомфорт на Стефани.

1682254Daily Mail Online

Британският Daily Mail разказа за историята на спортистката, включвайки обширен снимков материал. Онлайн медиите нашумяват след като самата Стефани публикува снимка в Инстаграм, под която пише: "Когато погледна надолу виждам стрии, които най-вероятно няма да се заличат, коремни мускули, които искат много трениране, здрави крака, които са готови са полетят." След публикацията снимката й започва да се разпространява във виртуалното пространство, а спортистката получава много съобщения от жени, някои от които майки.

Историята й рефлектира трудностите на много от съвременничките й да приемат себе си и телата си, с всичките им недостатъци. Фактът, че самата Стефани е професионална спортистка, прави историята й още по-специална. В нейната сфера на работа, тя е заобиколена от жени с идеално оформени тела. Разказва, че от време на време се чувства зле като си припомни за тялото, което е имала преди бременността. Мисли си дори, че никога няма да изглежда както преди.

После обаче се сеща за мъжа, който я подкрепя, и двете й здрави деца и забравя за критиката.

Стефани смята, че е важно и двата пола да са наясно, че тялото на жената се променя след раждане. Дори и тя да е професионален атлет, няма гаранция, че ще се възстанови напълно. А промяната не винаги е нещо лошо - често тя носи със себе си безценното призвание да бъдеш майка.     

1682255Daily Mail Online

ключови думи:
майка мотивация спорт

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април