Есента, модата, здравето

Или какво е общото между тях?
Есента, модата, здравето

Може да ви се струва, че връзка между тези три неща няма, но не е така. Следвайте "тройния" ни силогизъм и ще се убедите, че сме прави.

През есента става хладно, нали? Ако не се облечем в по-топли дрехи, съществува сериозен риск да се сдобием с настинка. От своя страна, здравето, освен вътрешно, е и външно състояние - свързано е със стремежа ни да се чувстваме и да изглеждаме добре. А за външния си вид, освен чрез спорт, се грижим и като, отвреме-навреме, хвърляме поглед към модните тенденции.

Е, изводите, които направихме тук, са малко повече от един, но се надяваме да сте разбрали общата идея.

А тя е – бъдете здрави и модерни през есенните месеци, като се облечете в удобни и подходящи дрехи. Какви?

Плетени, романтични

Превърнете този тип дрехи във ваши добри приятели през настоящия сезон, настояват модните дизайнери. И с право. Защото плетените дрехи имат двойно полезно действие – топлят през по-студените дни и държат прохладно през по-топлите.

В случай, че имате чувствителна кожа, под тях може да носите памучно облекло. Коприната също е една чудесна алтернатива за вдигане на телесната температура.

Като оставим настрана модата, съветваме ви винаги в себе си да имате под ръка непромокаемо яке, защото дъждът е... на ъгъла на тази седмица. И не се знае дали чадърът ще успее да ви спаси и този път.

Аксесоари: Синоптиците обещаха лято до средата на октомври, но след него вероятно чувствително ще захладнее. Тогава може да извадите от гардероба и плетената шапка. С нея ще предпазите от изстудяване както главата, така и косата си. Шала, вашия добър приятел, увийте смело около шията, за да не се схваща врата от въздушните течения.

Избягвайте: синтетичните материи, защото изпотяват, а мокри лесно може да настинете и да се разболеете.

По- по- най-дълго

inm.comОсобено актуално и модно през следващите месеци ще бъде наметалото, тип пелерина, и то във всякакви разновидности. Тези дрехи обикновено са от плътни, естествени материи и наистина топлят добре.

Освен това дългото до глезените палто се завръща този сезон, а по-топла тенденция от тази не ни е известна.

Обувките

Не модата, а здравето повелява те да бъдат удобни и по-възможност – точен размер :)

Иначе, моделите са много и разнообразни, но все пак в дъждовен ден никак не ви препоръчваме да слагате обувки от велур, защото се почистват адски трудно после.

А някои обувки на висок ток никак не са пригодени за дъжд - пързалят се, което крие рискове от неприятни травми, така че внимавайте.

Извод: модните тенденции могат да се синхронизират добре с прогнозата за времето в името на доброто здраве. А това е прекрасно, защото, без намек за никакъв силогизъм, то е най-важно. Нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май