Ето защо никога няма да си достатъчно добра за неправилния мъж

Ето защо никога няма да си достатъчно добра за неправилния мъж

Любовта може да ни накара да правим глупави неща, а понякога ни заслепява. Не виждаме, че всичките усилия и любов, които влагаме във връзката просто не са достатъчни.

Защо е така?

Независимо колко пъти оправдавате пренебрежението, незаинтересоваността и ясната неблагодарност, просто няма да сте достатъчно добра за грешния мъж. Знаете, че каквото е писано да стане ще стане, а каквото не е, няма.

Вложили сте съзнанието, тялото и душата си във връзката си и всичко, което получавате са отвратителни половинчати целувки и нищо не означаващи благодарности. Когато решите да дадете всичко от себе си, усилията ви са посрещнати с незадоволителни отговори, карайки ви да вярвате, че не са били достатъчни.

Истината е, че никога няма да бъдеш достатъчно добра за някой, който не е готов да приеме любовта и привързаността ти.

Тези от нас, които са отделили време да заобичат себе си, знаем как да даваме любов без да очакваме да ни бъде върната по същия начин, по който е получена. Хора, които обаче не обичат себе си, имат различна представа за любовта, и когато я получат си мислят, че им се полага, следователно нямат проблем да се държат като разглезени хлапета, когато любовта и вниманието не са им дадени точно по начина, който те искат, от там идва и постоянното неодобрение.

Прекарала си безброй дни и нощи, чудейки се защо се държи така с теб, и защо усилията ти не са достатъчни.

Понякога се чудиш дали изобщо да се бориш вече. Работата е там, че той не е за теб, може би е бил за малко, но е важно да се запиташ дали човекът, с който си, допринася за израстването ти като личност. Ако изсмуква всяка капка от същността ти като те използва, значи е време да го оставиш и да продължиш напред.

Той не е лош човек, просто няма представа какво е истинска любов, защото най-вероятно не е давал или получавал такава.

За съжаление, да не знаеш какво е истинската и безусловна любов може да накара човек да я отхвърли, и да накара този, който се опитва да му я даде да се чувства недостоен.

Да си тръгнеш може да е трудно, особено ако знаеш, че той е способен да се промени. Замисляла ли си се, че единствения начин това да стане е ако си тръгнеш и му дадеш пространството да се промени. Удобството е топло и уютно място, но там не расте нищо.

Не си отговорна за ничие друго щастие, а единствено за своето собствено. Ако той те кара да се чувстваш сякаш неговото щастие е твоя работа, внимавай, защото това е класически и токсичен манипулативен трик, използван, за да може да те върти на малкия си пръст.

Много е лесно да пренебрегнеш собственото си душевно и емоционално здраве, когато постоянно се грижиш за благополучието на партньора си, но когато той е почти винаги неблагодарен, става ясно че може би е по-добре да прекарате малко време разделени, за да може той да оцени присъствието ти и всичко, което правиш за него.

Да останеш, защото го обичаш, не си струва постоянния емоционален кръговрат. Не се обричай на живот изпълнен с постоянно неодобрение, защото истината е, че никога няма да си достатъчна за човек, който не е готов да те оцени.

Вместо да губиш ценното си време и да пропиляваш любовта си за някой, който не я оценява, дай ги на себе си и на семейството си. Правилния мъж ще се появи в живота ти в точното време и ще обича и цени всичко, което правиш за него от самото начало.

Източник: lifezone.bg

 

ключови думи:
жена мъж отношения

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април