Защо мъжете губят интерес към половинките си?

Защо мъжете губят интерес към половинките си?

Понякога се случва един мъж да е силно заинтересуван от вас, но впоследствие интересът му да спадне. Причините за това могат да са различни. Много жени бързат да обвиняват себе си и да смятат, че са направили нещо погрешно, за да го отблъснат.

Преди да започнете да се съмнявате в себе си и да губите самочувствието си като жена, вижте какви могат да са причините мъжете да губят интерес. 

1.   Може да е влюбен в друга.

Понякога мъжете се впечатляват от жени които срещат, независимо, че в момента са влюбени. Може и вашият случай да е такъв. Не бързайте да се отчайвате. Ако и вие имате интерес към него, не насилвайте нещата и не правете прибързани решения. Нищо не е напълно изгубено.

2.     Той може да не е чак толкова влюбен във вас все още. 

В много случаи мъжкият интерес се подбужда внезапно и бурно, а след това стихва. Искрата на интереса, страстта може да се разпали и да угасне с еднаква скорост. Причината невинаги е във вас, затова не бързайте да търсите вина в себе си. Няма как да знаете какво търси и какво цени един мъж в жените. Така че не се обвинявайте и не се опитвайте да се променяте и нагаждате според нечии вкусове. Бъдете себе си и така ще срещнете най-подходящия партньор за вас, който ще ви оценява и приема каквито сте.

3.   Той все още не е чак толкова хлътнал по вас. 

Друга възможна причина за внезапен спаднал мъжки интерес е фактът, че той може все още да не е влюбен във вас или да не е хлътнал до такава степен, че интересът му да остане силен.

4.   Той се страхува от емоционална интимност. 

Понякога мъжете са внезапно завладени от една жена, силно развълнувани и привлечени от нея, но в даден момент започват да се плашат от собствените си емоции, което ги кара да се отдръпнат. В много случаи това може да се дължи на страх от емоционална интимност, близост, допускане до вътрешния свят.

5.   Труден етап, промени в живота. 

Понякога причините един мъж да се отдръпне нямат абсолютно нищо общо с поведението на жените, с тяхната същност, личност, особености. Причините могат да са коренно различни от това, което си мислите и да се отнасят до промени и проблеми от личния или професионалния живот на мъжа.

6.   Той не вижда бъдеще с вас. 

Интересът е едно, но представата за бъдещето е съвсем друго нещо. Понякога изпитваме интерес, емоции, дори се влюбваме в хора, с които осъзнаваме, че нямаме бъдеще. Те не отговарят на критериите ни, на представата ни за живота, целите ни.

Каквато и да е причината да усетите внезапна загуба на интерес от страна на мъж, към когото вие самите не сте безразлични, не се отчайвайте. Продължете напред, ако се сблъсквате със стена, която не ви дава възможност да разберете причините за отдръпването или не можете да ги промените, пише az-jenata.bg.

ключови думи:
отношения

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май