Клинът - новият въображаем враг на добрата фигура

Дрехите не са виновни за напълняването
Клинът - новият въображаем враг на добрата фигура

Ново изследване, публикувано в британския таблоид Дейли Мейл, хвърли в шок и ужас всички жени, почитателки на клиновете. Според резултатите от проучването, носенето на легингс, както още наричаме еластичната дреха, прави мускулите "мързеливи" и благоприятства за натрупването на мазнини в проблемните области на корема и бедрата.

Честно казано, това твърдение обезпокои и нас - ние също обичаме клиновете! За това побързахме да изчистим репутацията им, като потърсим опровержение на тезата на британските експерти. Логично, веднага открихме такова.

"Не съществува корелация между дрехите, които носим, и външния вид на мускулите", обяснява американският здравен специалист Фелиша Столър.

"Съгласете се, че има жени, които се обличат в шорти и в къси рокли, но въпреки това не могат да се похвалят със стройни крака, нали? В крайна сметка легингса по никакъв начин не може да промени структурата на тялото ви", допълва тя.

Все пак Столър смята, че повечето хора и най-вече – жените, имат навика да неглижират определени области от тялото си, като измамно ги закриват с няколко слоя дрехи (особено през зимата). Така че вместо да се отказвате от любимя си клин, тя препоръчва: "Избирайте по-дългия път до работа. Намалете времето, което прекарвате вкъщи пред телевизора и компютъра. Добавете допълнителни упражнения за проблемните области в програмата си".

Защото е напълно възможно утре британски учени да съобщят, че бельо благоприятства за разширяването обема на мастните клетки. И тогава? Ще предпочете ли да не носите такова в името на благородна кауза? Съмняваме се ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май