Клю-клю гаджета привлича

Мъжете и жените клюкарстват, за да привлекат противоположния пол
Клю-клю гаджета привлича

Много жени могат и да отричат, че се съревновават за мъжкото внимание, но това е факт. Едно от основните им средства срещу потенциалните конкурентки са клюките.

Оказва се обаче, че същото оръжие срещу съперниците си използват и мъжете, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от канадско изследване, публикувано в сп. "Evolutionary Psychological Science".

Проучването, обхванало 290 канадци на възраст между 17 и 30 години, показва, че и жените, и мъжете клюкарстват в стремежа си да привлекат вниманието на противоположния пол, но го правят по различен начин.

Представителките на нежния пол са по-склонни да очернят външността на потенциалните си конкурентки, докато мъжете по-често "злословят" за финансовото състояние или атлетичността на съперниците си."Клюкарстването е силно еволюирало социално умение, а не непременно характеров недостатък, приписван основно на жените.

Клюките са съществени за междуличностните отношения и по своеобразен начин са свързани със съревнованието за партньор", обяснява ръководителят на изследването Адам Дейвис.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април