Кои са грешките, които може би допускате във връзките?

Кои са грешките, които може би допускате във връзките?

Любовните връзки, както и тези от каквото и да е естество, изискват отдаване, внимание и работа. Да, прочетохте правилно – за да върви една връзка, за нея трябва да се полагат труд, усилия и грижа – точно както за всяко нещо в живота.

Погрешно е да смятаме, че само любовта е достатъчна – рано или късно физическото привличане и сексуалната страст изчезват, за да отстъпят място на приятелството, дълбоката връзка и партньорството за цял живот.

Добре е, встъпвайки във връзка, да имаме това предвид, за да не се окажем разочаровани по-късно. И така – независимо дали говорим за скорошна или по-дълга връзка, винаги ще има неща, които бихме искали да подобрим, аспекти, по които да работим. По пътя ще допускаме и грешки, разбира се. Какви биха могли да бъдат те?

Ето най-често срещаните:

Вие сте нездрави егоисти

В съвременния свят на почит са кариерата, материалните блага и запазването на собствената свобода. Но какво става, ако нашето "аз" е издигнато в култ? Ако поставяме винаги себе си над другите, включително и пред партньора, твърде вероятно е да изпитаме затруднения във връзката. Тук не говорим за отричането от себе си, пълното отдаване и посвещаване на другия. Просто трябва да умеем да премерим здравословната доза егоизъм, без да изпадаме в крайности. Нека не се отричаме от женската си природа и бъдем грижовни, даващи и загрижени.

Предпочитате компанията на други хора

Партитата, нощният живот, срещите с приятели – това са вашите стихии. Няма нищо лошо да обичате общуването с хора и да сте контактна личност. Но замислете се – не отивате ли прекалено далеч? Може би от време на време е нужно да намалите леко темпото, да поговорите с вашия партньор и да изясните взаимоотношенията си. Трябва да го направите, особено ако половинката ви вече е намекнала за това.

Не обсъждате важните теми

Когато сте във връзка с някого е много важно да гледате заедно в бъдещето. Ако времето минава, а вие не се осмелявате да поговорите за важните неща – искате ли брак, деца, семейство, след 5-6 години можете да установите, че сте си загубили времето. Не забравяйте, че то не може да се върне назад – ако връзката ви е силна и стабилна, не би било проблем да коментирате как искате тя да се развива.

Прекалено прилепчиви сте

Няма нищо лошо да споделяте всеки възможен момент с половинката си. Но се замислете – дали не прекалявате? Ако сте постоянно заедно като скачени съдове – не е ли време да си дадете малко лично пространство? Опитайте се да намерите свое хоби, срещайте се с приятелки, не пренебрегвайте родителите си. В живота се случва всичко, опитайте се да цените важните за вас хора, отдавайки им времето и вниманието си. Същото се отнася и за партньора ви – давайте му глътка въздух и не се сърдете, ако някоя вечер поиска да излезе с приятели – възползвайте се и направете през това време нещо за себе си – вземете си дълга вана, направете си прическа.

Не оценявате другия

Колкото и забързано да е ежедневието ни, намирайте време да спрете за малко, и да кажете "Благодаря ти" на човека, когото обичате. Оценявайте неговите усилия, ласкайте го, покажете му, че оценявате какво прави за вас. Поведение тип принцеса може да е съблазнително в началото, но внимавайте да не прекалявате с вечните капризи, тъй като това може да подейства негативно на връзката ви. На партньорът ви едва ли ще му е приятно вечно да има нужда да ви се доказва и да заслужава вниманието ви, пише лупа.бг.

 

ключови думи:
връзка грешки

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април